Grădiniţa “ Amicii”, din Călăraşi, parteneră în Campania Globală pentru Educaţie

Print Friendly, PDF & Email

 

Sub sloganul ”Respectaţi-vă promisiunile: asiguraţi educaţie incluzivă şi de calitate pentru toţi copiii!”, ediţia din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie îşi propune să atragă atenţia guvernelor şi liderilor din întreaga lume asupra faptului că o educaţie publică de calitate şi incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic. Toate statele lumii şi-au asumat obligaţia ”de a asigura o educaţie incluzivă şi echitabilă şi a promova învăţarea pe tot parcursul vieţii pentru toţi” – (Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030 a Naţiunilor Unite), iar cetăţenii şi societatea civilă joacă un rol esenţial în a reaminti comunităţii internaţionale că trebuie să-şi respecte această promisiune şi să remedieze criza cu care se confruntă educaţia în întreaga lume.

Campania Globală pentru Educaţie este o mişcare a societăţii civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educaţiei. Misiunea acestei manifestări  este accea de a fi siguri  că statele iau măsuri pentru a asigura dreptul universal la o educaţie publică gratuită şi de calitate. În România, Campania Globală pentru Educaţie este susţinută şi promovată de o coaliţie formată din: Organizaţia Salvaţi Copiii (coordonator), Consiliul Naţional al Elevilor, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, World Vision România, Roma Education Fund România, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Agenţia Împreună, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Asociaţia OvidiuRo şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În baza parteneriatului încheiat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, Ministerul Educaţiei Naţionale sprijină activităţile desfăşurate în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.

La Grădiniţa cu Program Prelungit Amicii , s-au desfăşurat în perioada 7 – 13 mai 2018 activităţi de informare şi sensibilizare a copiilor cu privire la importanţa educaţiei şi gravitatea nerparticipării la educaţie a copiilor .

Cadrele didactice care au desfăşurat activităţii cu copiii la clasă au fost

Grupa Mica Voinicii –Prof. Simion Bica

Grupa Mare Piticii – Prof. Grigore Anca Lidia

Grupa Mica Curiosii – Prof. Chiru Mariana , Prof. Popa Valeria

Grupa Mica Piticii – Prof. Porumbel Paula

S-au identificat şi prezentat studii de caz privind neparticiparea la educaţie şi conştientizarea importanţei educaţiei precum şi modalităţi de intervenţie în cazurile prezentate .Cazurile prezentate au fost raportate din învăţământul de masă dar şi invăţământul special ,aria educaţiei incluzive fiiind mare si vastă .

Cadrele didactice care au participat cu studii de caz :

Coordonator proiect – Director.Prof. Sava Mariana

Coordonator Proiect – Prof.Psihopedagog Mănescu Carmen Elvira

Prof. Inv Preşcolar .Special Integrat – Cristian Marilena

Prof. Inv Preşcolar Chiru Mariana

Susţinători ai proiectului Educaţiei incluzive aducând un aport moral şi civic de implicare  în special în prelevare de date informative a unor studii de caz din învăţământul special integrat au fost Inspector Şcolar Corina Nicoleta Magearu  din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi si Prof.Psihopedagog Petcu Dorina – Şcoala Gimnazială Carol I , Invăţământul Special Integrat .

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Senatorul Răducu Filipescu: „Liberalii care își exercită mandatul de primar sau de parlamentar, nu ar trebui să se gândească la un loc pe liste”

mie mai 16 , 2018
Alegerile europarlamentare, de anul viitor, au fost aduse în discuția cu presa locală de senatorul PNL Răducu Filipescu. Acesta a afirmat că, deși nu au fost stabilite încă toate criteriile privind selectarea viitorilor candidați din partea PNL, un lucru este sigur: liberalii care îşi exercită deja mandatele în alte demnităţi, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!