Gheorghe Dobre: ,,Prosperitate şi corectitudine pentru comuna Şoldanu”

Gh DobreGheorghe Dobre, cetăţean de nădejde al comunei Şoldanu, a intrat în marea cursă a alegerilor locale, din luna iunie a acestui an. El va candida  din partea Partidului Social Democrat, pentru funcţia de primar al comunei Şoldanu. Gheorghe Dobre este membru fondator al  Organizaţiei Locale PSD Şoldanu și a fost consilier local, în perioada1990-1998. Are 50 de ani, de profesie este economist şi absolvent al Facultăţii de Finanţe –Bănci, iar în prezent este funcţionar public, în cadrul primăriei Şoldanu.

 ,,Doresc să creez o bună relaţie de comunicare între Primărie şi cetăţenii comunei Şoldanu”

Gheorghe Dobre este hotărât să câştige primăria Şoldanu, pentru că numai aşa poate asigura bunăstarea şi prosperitatea concetăţenilor săi. ,,Sunt un un corect şi, întotdeauna, am fost aproape de oameni pentru a-i ajuta. Consider că numai o bună comunicare, între administraţia locală a comunei Şoldanu şi cetăţeni, poate crea o punte de legătură solidă pentru  buna gospodărire a localităţii. La ora actuală, în Consiliul local şi în Primărie, nu există transparenţă. Cetăţenii din localitate nu cunosc activitatea actualei conduceri a Primăriei. Niciun proiect important edilitar nu a fost adus în atenţia locuitorilor, aceştia nu cunosc, de fapt, cum este cheltuit banul public, în comuna Şoldanu. De aceea, susţin transparenţa în luarea unor decizii de interes public. Este necesară organizarea dezbaterilor publice, la care cetăţenii din Şoldanu să îşi expună părerile, dar şi nemulţumirile legate de problemele din comunitate.”Sunt necesare multe investiţii edilitare  în cele două sate ale comunei , Şoldanu şi Negoieşti”, a precizat Gheorghe Dobre.primaria soldanu

Condiţii mai bune de trai

Lucrând în primărie, Gheorghe Dobre cunoaşte foarte bine activitatea administraţiei locale. ,,Un bun primar trebuie să fie, în primul rând, un bun administrator al banului public. Numai aşa poţi fi un bun gospodar al localităţii  pe care o conduci. De aceea, cred că se pot face multe realizări edilitare, dacă banul public nu este risipit şi este folosit numai în folosul comun al cetăţenilor. Dacă voi ajunge primar, voi depune toate eforturile necesare pentru modernizarea serviciului de furnizare a apei potabile. Aşa cum se cunoaşte, apa furnizată în comună este foarte scumpă şi nu este potabilă. În prezent, actuala conducere a primăriei a delegat administrarea serviciului de alimentare cu apă, societăţii Ecoaqua, care nu a făcut nicio investiţie pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă.  Consider că acest serviciu ar putea fi mult mai  bine administrat, în regie proprie, de către Primărie. Astfel vom putea să  realizăm o staţie modernă de tratate a apei şi să asigurăm o reţea de canalizare. Totodată, am în vedere racordarea la conducta centrală de gaze. Asigurarea gazelor naturale în localitate, poate atrage unii investitori care să creeze noi locuri de muncă.”, a spus cadidatul PSD, la primăria Şoldanu.

O mai bună gospodărire a serviciului de salubritate

La ora actuală, serviciul de salubritate este o mare problemă. Taxa pentru acest serviciu se colectează foarte greu, de la populaţie, iar deşeurile menajere sunt depozitate la marginea comunei. Localitatea are nevoie de un serviciu eficient de colectare, transport şi reciclare a deşeurilor menajere. Trebuie să declanşăm o campanie susţinută de informare şi conştietizare a cetăţenilor, privind necesitate colectarii selective a deşeurilor, în vederea reciclării acestora. Oamenii trebuie să cunoască faptul că pot colecta selectiv deșeurile din gospodărie, în schimbul unor mici stimulente financiare. Această activitate se poate face prin implementarea unui proiect finanţat din fonduri europene.”, a  zis Gheorghe Dobre.

  Realizarea unui parc fotovoltaic

,,Cheltuirea eficientă a banului public este una din preocupările mele importante, dacă voi ajunge primar. Avem terenuri, în domeniul public al comunei,  ce pot fi folosite pentru diferite investiţii. Pe aceste terenuri se poate construi un parc fotovoltaic, prin încheierea unui parteneriat cu un investitor privat. Prin punerea în funcţiune a unui asemenea parc, ce produce energie neconvenţională, putem asigura curentul electric, la preţuri mult mai mici, în şcoli şi grădiniţe, dar şi  pentru reţeaua de iluminat public.”, a afirmat Gheorghe Dobre.

 Siguranţa cetăţenilor – o prioritate pentru  Gheorghe Dobre

,,Trebuie să asigurăm ordinea şi siguranţa publică. Pentru a preîntâmpina unele  evenimente neplăcute, care aduc atingere siguranţei cetăţenilor, este necesar ca, în  satele Şoldanu şi Negoieşti, să fie implementat un sistem  modern de supraveghere video.”, a mai precizat Gheorghe Dobre.

Revitalizarea activităţii cultural-sportive

,,Copiii şi tinerii noştri, din localitate, nu au nicio opţiune de petrecere a timpului liber. Este necesară construirea unei săli moderne de sport, dar şi revitalizarea echipei de fotbal a comunei. Clădirile căminelor culturale, din satele Şoldanu şi Negoieşti,  trebuie să fie modernizate, în vederea derulării unor activităţi cultural-artistice. Totodată, am în vedere reamenjarea spaţiilor verzi din localitate şi de-a lungul drumului naţional DN 4, ce traversează comuna.

Sunt multe investiţii de realizat, în comuna Şoldanu. Însă, printr-o bună comunicare cu cetăţenii si implicare asiduă, din partea administraţiei locale, această localitate va înflori în următorii ani. Totodată,  Primăria trebuie să aibă o echipă de funcţionari profesionişti pentru a pune în aplicare toate proiectele edilitare”, a menţionat Gheorghe Dobre.

dan cristodorÎl susţin pe domnul Gheorghe Dobre, la  funcţia de primar al comunei Şoldanu, pentru că este un bun gospodar, aproape de oameni, de problemele comunităţii şi pentru că această localitate merită să se dezvolte. Comuna Şoldanu are nevoie de un primar care să iniţieze proiecte în interesul cetăţenilor, iar Gheorghe Dobre este omul potrivit.

Îi urez mult succes, îl asigur de tot sprijinul meu, şi al Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi, şi sunt convins că vom sărbători, după 5 iunie, victoria sa, la primăria Şoldanu. 

Dan CRISTODOR, președinte Organizația Județeană PSD Călărași

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Trei accidente grave cu victime, pe şoselele din judeţul Călăraşi

lun apr. 25 , 2016
La data de 22 aprilie 2016,  P. Andrei, de 25 ani, din oraşul Câmpina, judeţul Prahova, în timp ce conducea pe DN 3, în afara localităţii Belciugatele, un autoturism, nu a păstrat distanţa faţă de un atelaj hipo care circula pe acelaşi sens de mers, intrând în coliziune cu acesta. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!