Fostul primar al comunei Săruleşti reţinut pentru abuz în serviciu şi infracţiuni economice

Print Friendly, PDF & Email

primar-sarulestiPotrivit unui comunicat remis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean(IPJ) Călăraşi, la data de 30 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au probat activitatea infracţională a cinci persoane din comuna Săruleşti, bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals în înscrisuri şi înşelăciun.e Doi dintre cei în cauză au fost reţinuţi.

Este vorba de fostul primar al comunei Săruleşti, Nicolae Ghedzira şi Vlad Anghel, administratorul unei societăţi comerciale.

 

Aşa cum se arată în comunicatul IPJ, ,,în perioada 2009-2012, un bărbat în vărstă de 60 de ani, Nicolae G. din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, în calitate de funcţionar, ar fi acceptat facturi, situaţii şi centralizatoare de lucrări false, în baza cărora instituţia din care făcea parte ar fi plătit nejustificat 545.517 de lei, reprezentând lucrări neexecutate sau bunuri nelivrate şi nefolosite în investiţiile respective. Prin aceste mijloace, o societate comercială a unui alt bărbat, de 63 de ani,Anghel .V, din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, ar fi obţinut foloase materiale necuvenite, cauzând instituţiei publice un prejudiciu de 545.517 de lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor deţinute de cei în cauză, în cuantum de 224.103 lei.

Alte trei persoane sunt cercetate, în acelaşi dosar, de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni economice, prin care ar fi facilitat comiterea infracţiunilor de către cei doi.

La data de 30 iunie a.c., cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Călăraşi urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Școala din Coslogeni va fi reabilitată cu fonduri europene

mie iul. 1 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Dichiseni  implementează proiectul  Consolidarea,   reabilitarea  și extinderea  școlii  cu  clasele   I-VIII,  (clădirea  B/ Coslogeni ), din  localitatea Dichiseni,  finanțat în  cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale”,  Domeniul major  de intervenție 3.4. ,“Reabilitarea, modernizarea,  dezvoltarea  și echiparea  infrastructurii educaționale […]