File de istorie/27 de ani de la reunificarea Germaniei

Print Friendly, PDF & Email

În data 3 octombrie, s-au împlinit 27 de ani de la reunificarea Germaniei.

Pe 3 octombrie 1990, a avut loc reunificarea Germaniei.

Republica Federală Germania (RFG) a încorporat Republica Democrată Germană (RDG). Istoricul eveniment a survenit primelor alegeri libere desfășurate pe 18 martie 1990 în fosta Germanie de Est, precum și a negocierilor dintre cele două state care s-au încheiat cu semnarea Tratatului de unificare.

Termenul de reunificare a fost folosit pentru a se face diferen╚Ťierea de unirea Germaniei care a avut loc ├«n anul 1871.

Negocierile dintre cele dou─â state au fost dificile, ├«nsa cancelarul german Helmut Kohl a reu╚Öit s─â conving─â liderii sovietici s─â accepte ideea reunific─ârii. ├Än paralel, autorit─â╚Ťile din RFG ╚Öi RDG au semnat o conven╚Ťie preg─âtitoare a importantului eveniment. ├Än 23 august, Parlamentul est-german a aprobat reunificarea, iar tratatul a fost semnat ├«n 31 august, fapt care a provocat un lan╚Ť de evenimente politice ├«n toate ╚Ť─ârile europene din blocul comunist.

Autor: Crina Elena Mihai

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Senatorul Filipescu: ,,PNL este preg─âtit s─â ia atitudine fa╚Ť─â de m─âsurile pe care le preg─âte╚Öte PSD-ulÔÇŁ

mie oct. 4 , 2017
Print ­čľĘ PDF ­čôä eBook ­čô▒Senatorul R─âducu Filipescu a prezentat, presei locale, c├óteva dintre punctele aflate ├«n programul de guvernare al PSD, cu care PNL-ul nu este de acord, acesta declar├ónd c─â dac─â propunerile vor intra ├«n vigoare, vor fi atacate la Curtea Constitu╚Ťional─â. ,,├Än primul r├ónd, nu suntem de […]