Executivul Primăriei Călărași s-a întâlnit cu reprezentanții societății de salubrizare Rebu SA

Print Friendly, PDF & Email

Marți, 21 august, primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin împreună cu viceprimarul Viorel Ivanciu au avut o întâlnire cu reprezentanții firmei de salubritate Rebu, ai Gărzii de Mediu și ai Ecomanagement Salubris unde s-a discutat situația colectării gunoiului din oraș.

S-a adus la cunoștință reprezentanților Rebu nemulțumirile Primăriei Călărași legate de colectarea gunoiului din zona blocurilor, lucru datorat utilajelor insuficiente și situații în care nu se respectă programului de colectare (conform contractului, firma de salubrizare este obligată să ridice gunoiul de două ori pe săptămână și ori de câte ori este nevoie).

În repetate rânduri, s-au preluat sesizările cetățenilor, nemulțumiți de faptul că pubelele de depozitare sunt pline, și s-au redirecționat către Rebu pentru rezolvare.

De asemenea, societatea de salubrizarea a fost informată și asupra unui aspect important, cel legat de reciclare. În multe puncte de depozitare a gunoiului menajer nu există containere pentru reciclarea plasticului, sticlelor, hârtiei, metalului, cât și a resturilor vegetale, iar cetățenii nu au unde depozita reciclabilele și vegetalele, chiar dacă populația a fost informată, în repetate rânduri despre importanța reciclării, lucru ce influențează major prețul colectării gunoiului.

S-a stabilit de comun acord cu toți cei prezenți la această întâlnire, formarea unei comisii de control al platformelor de depozitare din zona blocurilor și, pe cât posibil, depistarea societăților care nu au contracte încheiate cu Rebu și depozitează ambalaje și alte resturi necorespunzător. Din comisie vor face parte reprezentați ai Primăriei Călărași, Rebu, Garda de Mediu, Ecomanagement Salubris și Poliția Locală, iar verificările se vor efectua în zilele de luni și joi.

Nu în ultimul rând, menționăm faptul că funcționari ai Primăriei Călărași continuă să monitorizeze activitatea societății de salubrizare, iar cetățenii trebuie să știe că orice sesizare legată de colectarea gunoiului o pot face la numerele de telefon 0242/313.117 (8.00-16.00) și 0741/098.200(06.00-22.00).

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

BRCT Călărași a lansat un concurs de fotografie

vin aug. 24 , 2018
În acest an, Anul European al Patrimoniului Cultural, Programul Interreg V- A România – Bulgaria organizează o serie de acțiuni menite să crească nivelul de înțelegere culturală reciprocă, de a sublinia unitatea prin diversitate ce caracterizează Uniunea Europeană și de a arăta lumii cum zona transfrontalieră dintre România și Bulgaria […]