Emil Mușat: “Cea mai importantă problemă a spitalului, în această perioadă, este contractarea serviciilor medicale.”

Print Friendly, PDF & Email

Săptămâna a debutat cu  informația conform căreia activitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași,  a rămas suspendată,  cel puțin scriptic, prin demisia dată de managerul interimar, Silviu Didilescu, și a președintelui Consiliului de Administrație al spitalului, Marius Militaru, un prieten apropiat al managerului, care a ales să plece o dată cu el.

De altfel, activitatea conducerii spitalului începuse să fie contestată de angajații instituției, care au acuzat că managerul Silviu Didilescu are un comportament amenințător, dar și că îi insultă  atât pe medici, cât și pe ceilalți angajați.

Din cele 6 luni pe care le avea de stat în funcție, conform contractului,  doar două luni și jumătate a rezistat Silviu Didilescu, a cărui demisie a intervenit brusc, după ce i s-a cerut o situație privind reorganizarea spitalului.

Prima variantă pentru ocuparea acestui post a fost Emil Mușat, deoarece pregătirea profesională îl recomandă, atât ca fost manager al Spitalului de Justiție (n.red. în 2007), cât și datorită activității depuse la Casa Județeană de Sănătate, din care s-a suspendat vara trecută, pe perioada cât ocupă funcția de director de cabinet la Consiliul Județean Călărași.

“Am fost de acord să preiau manageriatul Spitalului Județean de Urgență Călărași, iar cea mai importantă problemă, în această perioadă, este contractarea serviciilor medicale. Procesul de contractare a început de astăzi, cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar până pe 31 martie trebuie încheiate contractele.

Este o problemă și faptul că spitalul nu are director economic, de la finalul săptămânii trecute, când directoarea și-a dat demisia. Vom scoate la concurs atât postul de director economic, cât și postul de director medical, care este ocupat interimar, acum.

Marți, 7 martie, voi avea o întâlnire cu șefii de secție, pentru a discuta despre contractul cu Casa de Sănătate și, sper, ca oamenii din spital să dea tot ce este mai bun, în activitatea lor, ca să depășim acest moment.

Dar, pentru a fi manager interimar, aștept să primesc avizul de la ANFP,  deoarece sunt funcționar public suspendat, pe perioada cât ocup funcția de director de cabinet la Consiliul Județean.”, ne-a declarat Emil Mușat.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

”Sărbătoarea primăverii”, organizată de Primăria Călărași, a ajuns la a V-a ediție

mie mart. 8 , 2017
Vineri, 10 martie 2017, în Sala de spectacole”Barbu Știrbei” a Centrului Culturul Județean, începând cu ora 16.00, Primăria municipiului Călărași organizează cea de-a V-a ediție a ”Sărbătorii primăverii”. Evenimentul se bucură deja de o tradiție la nivelul municipiului Călărași, fiind așteptat atât de preșcolari și elevi, cât și de părinți. […]