Elevii de la Palatul Copiilor, din Călăraşi, au marcat Ziua Mondială a Zonelor Umede

IMG_0039IMG_0022Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, au organizat şi desfăşurat în data de 30.01.2015, o acţiune de educare/ conştientizare dedicată zilei de 2 februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Evenimentul a constat dintr-o expoziţie de desene realizate de elevii cercului de pictură / desen coordonaţi de prof. Ioan Silviu SOARE; prezentarea unei zone umede din judeţul Călăraşi şi a unei publicaţii dedicată eco-turismului, ambele realizate de membrii cercului de eco-turism îndrumaţi de prof. Valentina Mereuţă . Invitaţi au fost elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” Călăraşi, îndrumaţi de profesoara pentru învaţământul primar, Florenţa Voicu. Aceştia au prezentat referate cu privire la importanţa zonelor umede.

Copiilor şi cadrelor didactice le-a fost prezentat filmul “Romanian Ramsar Sites 2012 – a glimpse into romanian wetlands” şi le-au fost înmânate materiale informative si diplome de participare.

Ziua de 2 februarie a fost desemnată Ziua Mondială a Zonelor Umede pentru a marca semnarea Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, în 1971 la Ramsar, Iran. Documentul a fost ratificat în România prin Legea nr. 5 din 1991 şi se înscrie printre marile convenţii referitoare la conservarea patrimoniului natural.

În acest an, Ziua Mondială a Zonelor Umede se desfăşoară sub deviza „Zonele umede pentru viitor. Alătură-te noua”.IMG_0021

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Muzeul Municipal Călăraşi va găzdui expoziţia de sculptură Dagaro-Restituiri

mar feb. 3 , 2015
În perioada februarie – martie, Muzeul Municipal Călărași va găzdui expoziția de sculptură ,Dagaro – Restituiri. Dagaro este numele de artist al autorului lucrărilor – David Buzgar, un român născut la Sibiu, educat la Timișoara, emigrat în lumea largă și stabilit în Baleare. Lucrările prezente la Călărași prin bunăvoința autorului […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!