Elevii Clubului de Vară s-au bucurat de prezența primarului municipiului Călărași

Print Friendly, PDF & Email

invitat Clubul de vara- primarul municipiului, Daniel Ștefan Dragulin.jpg2Marți după-amiază, elevii prezenți la Clubul de Vară pentru Copii și Tineri au avut parte de o vizită surpriză. Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și-a făcut timp să participe alături de tinerii voluntari, dar și de cei care frecventează, după-amiaza, acest Club de vară, cu dorința de a-i felicita pe elevii care au scris eseuri cu tema: “Orașul meu”.

Totul a pornit în urmă cu trei săptămâni, când am fost invitată să particip la o întâlnire cu acești copii minunați. Clubul de vara pentru elevi si tineri.jpg2Pentru că legătura s-a creat pe loc, iar plăcerea de a dialoga a fost combinată cu diverse întrebări care au venit din partea elevilor, le-am propus atunci să scrie un eseu cu tema: „Orașul meu”. Scopul a fost de a afla de la acești tineri cum văd/simt orașul în care trăiesc. Am avut parte citind, apoi, eseurile, de sinceritatea pe care am scontat: au fost accentuate lucrurile care mai trebuie făcute în oraș, curățenia pe care ne-o dorim cu toții, dar la care trebuie să contribuim fiecare în parte,  dar a fost remarcată și zona frumoasă în care trăim și care nu este exploatată îndeajuns. Pentru ca ideile lor să nu rămână doar pe o foaie de hârtie pe care să o comentăm împreună, ziarul „Actualitatea de Călărași” și-a propus ca provocarea să meargă mai departe. Ținând cont de tema dată, i-am propus primarului Daniel Ștefan Drăgulin să se alăture acestor tineri și să premieze lucrările care i-au plăcut cel mai mult. Momentul ales pentru premiere a fost stabilit să aibă loc în cadrul  Zilelor Municipiului Călărași, în luna septembrie, când elevii care au scris eseurile vor avea ocazia să se întâlnească cu colegi din alte țări, care vor participa și ei la concursul cu tema:„Orașul meu”, fiecare trebuind să descrie localitatea în care trăiesc.

În plus, toate eseurile scrise de elevii de la Clubul de vară pentru Copii și Tineri vor fi cuprinse într-o broșură, ce va fi editată cu prilejul Zilelor Municipiului Călărași și care va putea fi găsită la Muzeul Municipal.

invitat Clubul de vara- primarul municipiului, Daniel Ștefan DragulinPrimarul Daniel Ștefan Drăgulin le-a transmis copiilor următoarele gânduri:

“Salut ideea ca voi să prezentaţi, în scris, ideile voastre privind municipiul Călăraşi. Când am citit lucrările voastre, am fost plăcut surprins de interesul pe care îl aveți pentru oraşul în care trăiţi. În ideile pe care le-aţi aştenut pe hârtie am resimițit spiritul vostru tânăr şi acea inocenţă a copilăriei. Am observat că aceste lucrări le-aţi realizat din suflet, cu ochi  critic, pentru că avem nevoie de idei noi, venite din partea voastră, a tinerilor, pentru a ne ghida în proiectele noastre edilitare privind dezvoltarea  oraşului. Toate lucrările pe care voi mi le-aţi prezentat vor fi premiate cu prilejul ,,Zilelor municipiului Călăraşi”, eveniment  ce va avea loc la finele lunii septembrie. Ele vor fi editate într-o broşură ce va pusă alături de  Cartea de Onoare a municipiului Călăraşi.” 

Începând de miercuri, 29 iulie, porțile Clubului de vară pentru Copii și Tineri s-au închis, dar ecourile acestei acțiuni de voluntariat vor continua să se facă auzite, deoarece o muncă făcută cu dăruire și mult suflet merită să rămână în actualitate și să fie susținută de fiecare dintre noi, astfel încât acest gen de proiecte educaționale să fie multiplicate. Felicitări organizatorilor, Asociației pentru educație Helikon, și Centrului Cultural Județean, care s-a alăturat acestei idei ce s-a bucurat de succes în rândul copiilor, dar și al adulților, care au simțit că, prin experiența lor, au ceva de dăruit.

Please enter banners and links.

Next Post

Ziua Imnului Național

mie iul. 29 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Astăzi, în toată țara, a fost marcată Ziua Imnului Național, prin manifestări publice dedicate acestui eveniment. Prefectul județului Călărași, George Iacob, a transmis următorul mesaj călărășenilor:  Dragi călărășeni, Sărbătorirea Imnului Naţional al României este un moment special, în care vibrează la unison inimile tuturor românilor […]