Elevii călărăşeni, implicaţi în noul Program Educaţional ,,Cluburile ecOprovocarea”

Print Friendly, PDF & Email

eco1,,ViitorPlus” – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabila, în parteneriat cu TenarisSilcotub a lansat la Călăraşi, joi, 12 februarie, Programul Educaţional ,,Cluburile ecOprovocarea. Programul ce va fi derulat pe o perioadă de 3 ani şi care va desfăşurat în Călărasi si Zalău işi propune înfiinţarea unor Cluburi la nivel de liceu în cadrul cărora 3 profesori (Lideri de Club) si 15 – 20 de elevi vor organiza întalniri săptămanale, experimentând practic activităţi de protectia mediului şi dezvoltare personală. O primă lansare a noului program de mediu a avut loc la Colegiul Tehnic Ştefan Bănulescu unde, în WP_20141126_004mijlocul elevilor şi profesorilor s-au aflat edilul municipiului Călăraşi Daniel Drăgulin, consilierul local, Dan Cristodor şi inspectorul şcolar de proiecte educaţionale, Bica Simion. Lucia Cojocaru reprezentata Asociaţiei ,,Viitor Plus” a adus în atenţie importanţa noului program educational în domeniul protecţiei mediului.,, Dupa 4 ediții cu rezultate remarcabile la nivelul comunităților locale în care s-a desfășurat și o distincție internațională (Premiul Energy Globe Award 2014), proiectul- concurs ecOprovocarea evoluează și ia o nouă înfățișare, transformându-se în Cluburile ecOprovocarea. Experiența a patru ani de proiect educațional de mediu, colaborarea cu profesori și elevi atât din învățământul gimnazial cât și liceal, dar mai ales activitățile și rezultatele memorabile realizate de acești oameni minunați, ne-au determinat să inițiem un nou proiect, mai complex. Urmărim formarea de lideri în domeniul protejării mediului, prin dezvoltarea unor abilități personale, care în sistemul educațional formal nu sunt urmărite în mod explicit, și prin formarea unei atitudini proactive în ceea ce privește protejarea naturii. Ne dorim ca, împreună cu membrii Cluburilor ecOprovocarea, să producem schimbări vizibile în comunitățile noastre”, a declarat Lucia Cojocaru, coordonatorul proiectului Cluburile ecOprovocarea.

Totodată, edilul Daniel Drăgulin s-a adresat elevilor încurajându-i să se implice cât mai mult în activităţile acestui amplu proiect.,, Sunt convins că veţi reuşi să atingeţi acest obiectiv şi felicit pe cei care au organizat această ecOprovocare.Iar voi, dragi elevi veţi fi roţiţele sau motoarele dintr-un angrenaj prin care veţi putea convinge pe cei din jur că viaţa trebuie să fie altfel, respectul pentru mediu şi pentru tot ceea ce ne înconjoară trebuie să fie altul”, a spus edilul Drăgulin.

De asemenea, unul din liderii proiectului ,,Cluburile EcOprovocarea”, prof Vasilica Puran a detaliat, pe scurt, actvităţilece vor fi derulate.,, În acest proiect trebuie să meargă numai acei elevi care, chiar, îşi dorescsă schimbe ceva în comunitatea din care fac parte. Cursurile pe care noi le vom derula sunt de o mare noutate pentru că informaţiile, pe care voi elevii le veţi învăta prin joc nu le acumulaţi în şcolaă . Vor fi teme foarte interesante privind educaţia de mediu dar şi de dezvoltare personală care vă vor ajuta foarte mult în viaţă”, a mai adugat prof. Vasilica Puran. Programul educațional “Cluburile ecOprovocarea” este unul extracurricular ce se adresează elevilor de liceu și are ca tematici principale grija pentru natură îmbinată cu dezvoltarea personală. Procesul de învățare este unul non-formal, cu accent pe activități de descoperire, experimentare, încurajare a voluntariatul și pe dezvoltarea unor abilități personale precum: lucrul în echipă, prezentare în public, exprimarea opiniilor personale, persuasiune, management de proiect, motivare, creativitate, ș.a.

 

A doua lansare a proiectului ,,Cluburile EcOprovocare a avut loc în aceeaşi zi şi la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Călăraşi.

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Daniel Drăgulin: ,,Până la finele acestui an, vom aloca 35 de milioane de lei, numai pentru investiţii!”

vin feb. 13 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La început de an, după votarea bugetului local, Primăria Călăraşi şi-a stabilit principalele priorităţi privind continuarea amplului proces de modernizare a urbei, de pe malurile Borcei. Edilul Daniel Drăgulin a dorit să dea mai multe informaţii privind obiectivele aflate pe agenda sa de lucru ce […]