Echipajele de la S.C. Saint Gobain Glass şi din comuna Independenţa au ieşit învingătoare la concursurile profesionale ale pompierilor civili

Print Friendly, PDF & Email

DSC_0590DSC_0648 În data de 13 iunie a.c., în incinta stadionului municipal din Călăraşi, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţ.

Întrecerea constă în trei probe: „Pista de îndemânare şi viteză”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.

Pe parcursul acestei competiţii se au in vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La această etapă judeţeană au participat patru servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cinci servicii private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Călăraşi.

Competiţia a fost organizată, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

În urma desfăşurării probelor concursurilor profesionale ale pompierilor civili, clasamentul a arătat astfel: la categoria Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă: locul I – S.P.S.U. al societăţii comerciale Saint Gobain Glass; locul II – S.P.S.U. al societăţii comerciale Prio Extracţie Lehliu Gară şi locul III – S.P.S.U. al Companiei de Stingere şi Intervenţie; iar la categoria Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă: locul I – S.V.S.U. al comunei Independenţa; locul II – S.V.S.U. al comunei Ştefan cel Mare şi locul III – S.V.S.U. al comunei Gurbăneşti.

Câştigătorii au fost recompensaţi, în urma prestaţiilor din competiţie, cu diplome, cupe, medalii şi premii în bani.

Cei care au ocupat locul întâi au ocazia să reprezinte judeţul la faza interjudeţeană, care se va desfăşura pe parcursul lunii iulie.DSC_0091DSC_0312

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Răducu Filipescu doreşte înfiinţarea unei Direcţii de patrimoniu ,,producătoare de bani”

mar iun. 16 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Este de notorietate faptul că instituţiile din administraţia locală, aşa cum sunt primăriile sau consiliile judeţene nu sunt bune întreprinzătoare în ceea ce priveşte obţinerea unor profituri din gestionarea bunurilor pe care le au în proprietate.  Acest lucru a fost dovedit chiar de Consiliul Judeţean […]