Dumitrescu: Fără PNL, România ar fi aspirat la statutul de “pisicuţul din Balcani”

Print Friendly, PDF & Email

Iulian-DumitrescuSenatorul liberal Iulian Dumitrescu a subliniat, într-o declaraţie publică, rolul PNL şi „contribuţiile fundamentale” ale acestui partid la politicile României, care au vizat întărirea parteneriatului strategic între ţara noastră şi SUA. Fără liberali, România ar fi putut să aspire, cel mult, la apelativul de „pisicuţul din Balcani”, crede senatorul. Comentariile sale vin înaintea vizitei pe care premierul Victor Ponta o întreprinde, începând de luni, în Statele Unite ale Americii.

“Nu vreau să minimizez în niciun fel eforturile lui Victor Ponta pentru a face posibilă această vizită oficială în SUA. Dar vreau să punctez că PNL a avut contribuții fundamentale la politicile României, care au vizat întărirea parteneriatului strategic dintre țara noastră și SUA. Cred că această vizită este șansa ieșirii țării noastre din criză. Investițiile americane ar putea reporni motoarele dezvoltării economice din țara noastră, iar oamenii și-ar permite să își lărgească cureaua. Ar putea fi începutul sfârșitului austerității care a sărăcit populația”, a susţinut el.

Senatorul a făcut trimitere la raportul realizat, în pregătirea acestei vizite, de think-tank-ul american „Democracy Institute“, potrivit căruia <<România este o ţară din Est, cu o democraţie fragilă, dar importantă pentru America şi capabilă să devină următorul tigru economic al regiunii>>. Dumitrescu apreciază că, fără PNL, România ar fi putut să aspire cel mult la apelativul de ”pisicuțul din Balcani”. El a menţionat şi câteva dintre „problematicile sensibile” care se găsesc pe agenda relaţiilor bilaterale dintre România şi SUA.

“Reducerea cheltuielilor pentru apărare și securitate din România, pe fondul măsurilor de austeritate din țara noastră şi tensiunile sociale legate de exploatarea de către Chevron a gazelor de șist, rezilierea contractului Bechtel”, a precizat liberalul.  Senatorul PNL mai spune că vizita prim-ministrului în SUA ar putea reprezenta “din punct de vedere simbolic încheierea războiului rece în România prin obținerea independenței energetice a țării noastre”.

Please enter banners and links.

Next Post

Doi pescari bulgari reţinuţi în apele teritoriale româneşti

mie oct. 23 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat şi reţinut doi cetăţeni bulgari care pescuiau la 50 de metri de malul românesc al flv. Dunărea. În ziua de 20.10.2013, ora 16.45, poliţiştii de frontieră au depistat pe timpul executării misiunilor de […]