Duminică, Traian Băsescu i-a deranjat pe PMP-iștii călărășeni

Presedintele Petre alaturi de candidatiDuminică, 17 aprilie, la Sala Barbu-Știrbei Călărași, a avut loc lansarea candidaților la primăriile din județ, din partea Partidului Mișcarea Populară, filiala Călărași. Probabil că acțiunea s-a dorit a fi una fastuoasă, cu atât mai mult cu cât invitatul de onoare a fost președintele partidului, Traian Băsescu, până de curând, primul om în stat.

Dar, totul s-a precipitat într-un mod nemaîntâlnit, pentru acest gen de acțiuni de lansare a candidaților.

Președintele filialei Călărași, Leonard-Florin Petre, candidat la Primăria Oltenița, a trebuit să reorganizeze acțiunea care urma să aibă loc în sala Barbu-Știrbei, pentru că au fost prezenți prea puțini simpatizanți, motiv pentru care evenimentul s-a  mutat în foaierul Casei de Cultură.

Nici așa lucrurile nu au decurs fără precipitare, prezentarea candidaților din Călărași, Oltenița, Căscioarele, Mitreni, Crivăț, Jegălia, Vlad-Țepeș, Sărulești, Borcea, Belciugatele, Lehliu-Gară și …Fundeni ( uitat la prezentare!), făcându-se în mare grabă.

Președintele Leonard Petre a încercat o explicație: “Totul este organizat contra-timp. E o lansare de candidați atipică, pentru că situația este de așa natură, nu intru în detalii, dar am să vă spun, pe scurt, ce vrem să facem noi, candidații Partidului Mișcarea Populară. Județul Călărași a fost, 12 ani, roșu și apoi, 12 ani, galben. După 24 de ani de conducere PSD-istă și PNL-istă vrem să aducem Călărașiul acolo unde era, cândva, în prima jumătate a clasamentului județelor din România. Ne propunem să facem bani cu acești oameni din echipa de candidați, atrăgând investitori, pentru a face parcuri industriale. Și trebuie să le oferim avantaje: terenul, care există deja, în zestrea orașelor Călărași și Oltenița, și, pe lângă aceste terenuri, oferim și infrastructura de utilități: canalizare, alimentare cu apă, energie electrică și gaze, și le dăm gratis, pe 49 de ani, dreptul de folosință, cu condiția să investească și să creeze locuri de muncă.

„O campanie este despre ceea ce vrei să faci. În mod realist, nu în vise fanteziste!”, a afirmat chiar președintele său, Traian Băsescu, referindu-se, probabil, și la programul electoral al candidatului – președinte de filială, Leonard Petre.

Dealtfel, și la introducerea președintelui Băsescu pentru a ține un discurs, președintele PMP Călărași nu a uitat, parcă, lait-motivul acțiunii – timpul scurt.

„Pentru că timpul este extrem de scurt, îl invit să ia cuvântul pe Traian Băsescu.”

“De când am intrat în acest hol, aud doar că timpul este foarte scurt. Cine ne zorește, d-le președinte?”

Iar răspunsul nu a întârziat: Știți, e week-end, iar oamenii vor să se mai plimbe.”

„Mă bucur că sunt la Călărași, dar nu mă bucur că se vorbește că trebuie să rezolvăm totul foarte repede și argumentul este că… e duminică. Dar, sunt, câteva lucruri pe care trebuie să le știm, pentru această campanie.

Știți că sunt partide care cumpără voturi, cu bani, cu găleți, ulei,etc. . Ceea ce vă cer este să fiți acel partid de tip nou, care doar face un contract cu comunitățile, dar în niciun caz nu cumpără voturi. Nu ne adresăm acelui electorat care ne votează doar dacă îi dăm un litru de ulei sau un litru de zahăr. Noi ne adresăm acelora care vin să voteze conștient, cu gândul că aleg niște oameni pentru comunitate. Aș vrea să înțelegem că o campanie nu este locul minciunilor, locul promisiunilor caare nu pot fi acoperite. O campanie este despre ceea ce vrei să faci. În mod realist, nu în vise fanteziste!, a spus, pe scurt,  Traian Băsescu.

Președintele PMP a venit însoțit și de prim-vicepreședintele Cristian Diaconescu.

Intampinare Basescu Traian Basescu Presedintele Petre alaturi de candidati candidatul la Primăria Calarasi, G.Pianci Cristian Diaconescu 2

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Vineri, 22 aprilie, UNPR Călărași își lansează candidații la primăriile din judeţul Călăraşi

mar apr. 19 , 2016
Nu este nici un secret că partidele politice sunt în pre-campanie. Uşor încurcate de noua legislaţie care este mult mai restrictivă, mult mai atente la a rămâne în legalitate sub toate aspectele, dar mai ales cel al obţinerii de fonduri pentru campanie, şi la Călăraşi partidele îşi pregătesc ziua de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!