Dragoş Coman : ,,Elena Udrea este un om dispus să-și sacrifice viața personală în favoarea valorilor în care crede”

Print Friendly, PDF & Email

Dragos Coman RGBDragoş Coman, liderul PMP Călăraşi, prezintă, în interviul de mai jos, motivele care l-au determinat să se alăture proiectului politic al candidatei Elena Udrea la preşedinţia României.  

Cum ai cunoscut-o pe Elena Udrea?

Pe doamna Elena Udrea am cunoscut-o în perioada în care ocupam poziția de Director al Cancelariei Prefectului Județului Călărași, perioadă în care domnia sa era Ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și făcea imposibilul pentru a finanța și susține proiectele de infrastructură din Județul Călărași.

Care sunt principalele calităţi ale Elenei Udrea ca om?

Ce pot să vă spun cu siguranță este faptul că domnia sa este un om harnic, loial și dispus să-și sacrifice viața personală în favoarea valorilor în care crede.

Ești unul dintre liderii judeţeni în care Elena Udrea are încredere. Care sunt argumentele pentru care te-ai alăturat proiectului politic Elena Udrea candidat la Preşedinţia României?

Am considerant dintotdeauna că poziția de Președinte al României trebuie să fie ocupată de o persoană ce-și poate susține independența față de grupurile de interese și mai mult decât atât, ar trebui să fie extrem de implicată în problemele interne ale țării.

Elena Udrea încercă o retorică de genul “eu nu sunt ca ei”. Ce crezi că o diferenţiază? De ce Elena Udrea şi nu altcineva?

O calitate ce o diferențiază de ceilalți candidați este chiar faptul că este femeie. Chiar dacă nouă bărbaților ne vine greu să recunoaștem, femeile au o capacitate de sacrificiu mult mai mare decât a noastră și pot da dovadă de o mai mare rigurozitate.

De multe ori Traian Băsescu şi Elena Udrea au declarat că PMP este un proiect diferit de clasa politică actuală. Prin ce se diferenţiază acest proiect politic?

PMP a fost conceput ca un proiect politic nou dedicat unor valori ce au fost susținute cu mari eforturi în ultimii 10 ani. Aș enumera aici lupta împotriva corupției, statul de drept și menținerea României pe calea valorilor europene.

Care este importanţa şi relevanţa orientării euopene şi euroatlantice a PMP ca partid politic în România.

Sunt convins că știm cu toții că un climat de securitate națională este benefic atât dezvoltării economice cât și calității vieții fiecăruia dintre noi, dacă vorbim de apartenența la structurile euro-atlantice. Dacă vorbim de Uniunea Europeană, vorbim de România ca parte a acestei structuri, vorbim de felul nostru de a fi , de ceea ce ne caracterizează, de apartenența noastră istorică la acest teritoriu, la aceste valori.

Ce loc ocupă “statul de drept şi lupta împotriva corupţiei” în strategia şi tactica politică a PMP?

Indiscutabil, „statul de drept” este dezideratul absolut al strategiei politice a PMP, iar politica în ceea ce privește „lupta împotriva corupției” trebuie să se rezume la asigurarea unui cadru legislativ pentru funcționarea în condiții de completă independență a instituțiilor abilitate.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Liviu Muşat:,,Îi asigur pe călărăşeni că, niciodată, nu vom face de râs ADR Sud Muntenia”

joi oct. 30 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În cursul zilei de miercuri, 29 octombrie 2014, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) au efectuat percheziții domiciliare în 30 de locații situate în municipiul Bucureşti și județele Ialomița și Călărași printre care s-au numarat trei instituții publice de interes local, sediile unor societăți comerciale […]

Te mai poate interesa