Dragnea a propus județele care să facă parte din Regiunea Muntenia

Print Friendly, PDF & Email

Liviu Dragnea, regionalizare sJoi, 18 iulie, a avut loc, la Ploieşti,  o dezbatere publică ce a vizat definitivarea propunerilor pentru procesul de regionalizare-descentralizare. În cadrul  evenimentului, ce a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice(MDRAP), au fost puse în discuţie rezultatele unor studii realizate de Comitetul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG). Aşa cum se arată într-un comunicat de presă al MDRAP, la consultări au participat parlamentari, specialişti, reprezentanţii administraţiei publice  locale din cele şapte judeţe ale regiunii Sud Muntenia.

Prezent la dezbaterea publică, ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea  a precizat că, proiectul de regionalizare nu prevede desfiinţarea judeţelor şi comunelor, ci dimpotrivă, ministerul încurajează asocierea lor în proiecte comune, care să atragă fonduri naţionale şi europene şi proiectează instrumente în acest sens.

,,Prin regionalizare şi descentralizare, sistemul administrativ se poate reforma. Ne dorim ca cetăţeanul român să nu mai piardă la fel de mult timp în relaţia cu diferite instituţii publice, aşa cum se întâmplă în prezent, ci să poată rezolva totul într-un singur loc, la primărie”, a spus ministrul Liviu Dragnea .

Cu privire la variantele de lucru pentru zona de sud a ţării, viceprim-ministrul a arătat că este analizată posibilitatea ca Bucureştiul să fie inclus în regiunea Muntenia, în condiţiile în care regiunile cu mai mulţi poli de dezvoltare asigură o dezvoltare mai echilibrată a regiunii decât cele monopolare. „Capitala atrage multe investiţii şi oameni de înaltă calificare din judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa, de exemplu. Aceste judeţe se depopulează, iar şansa lor de dezvoltare se diminuează. Sunt doar două judeţe care au rezistat acestui aspirator puternic, Prahova şi Argeş. Şi atunci trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva ar fi bine ca Bucureştiul să facă parte integrantă din Regiunea Muntenia, în forma sa actuală sau în altă formă. Şi pentru Bucureşti ar fi important să aibă unde să se extindă”,a mai adăugat Liviu Dragnea.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Fii pregătit pentru viitor- formare, informare

vin iul. 19 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱             Please enter banners and links.