Două mari incendii provocate din cauza jocului copiilor cu focul

Print Friendly, PDF & Email

incendiu jegaliaDouă echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 30 de minute.

În data de 21.02.2015, ora 16.19, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au fost solicitați să acţioneze pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, proprietate individuală, aparținând lui Anton C.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul depozitului de plante furajere (aproximativ 300 baloți nutreț), cât și acoperișul unei anexe gospodărie. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu chibriturile în apropierea materialelor combustibile (copil în vârstă de cinci ani, care s-a jucat cu chibriturile lângă depozitul de plante furajere).

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 30 de minute.

În urma incendiului au ars: circa 300 de baloți nutreț, șapte metri lineari de gard din lemn și acoperișul unei anexe gospodărești (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment), pe o suprafață de aproximativ cinci metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5.000 lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Intervenție la incendiu de locuință în localitatea Ceacu, comuna Cuza Vodă

 Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore și 10 minute.  În data de 22.02.2015, ora 08.38, pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitați să acţioneze pe raza localității Ceacu, comuna Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparținând Adrianei C.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul unui dormitor al locuinței.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul. În fapt un copil în vârstă de patru ani (fiul proprietarei) a aprins cu bricheta o hârtie în dormitor, generând arderea, care s-a extins rapid la alte materiale combustibile, flăcările cuprinzând tavanul și acoperișul.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore și 10 minute.

În urma incendiului au ars: acoperișul casei pe o suprafață de circa 45 de metri pătrați, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 40.000 lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte camere ale locuinței, însă pompierii militari au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Primăria Municipiului Călărași începe curățenia de primăvară

mar feb. 24 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași demarează, începând cu luna martie, un amplu program de curățenie în oraș. În acest sens, locuitorii municipiului Călărași sunt rugați să respecte Regulamentul de gospodărire a Municipiului Călărași, aprobat prin HCL nr. 219/2008 și să vină în întâmpinarea acestui program de curățenie. […]