Directorul Ecoaqua: „Nu este niciun pericol să rămânem fără apă potabilă!”

Dunărea înghețată a afectat, în ultima lună, armatorii rămași captivi cu navele pe Dunăre, dar a creat și o stare de neliniște în rândul populației din municipiul Călărași, în ceea ce privește alimentarea cu apă.

Stația plutitoare de captare a apei de la Chiciu, prin care este asigurată alimentarea cu apă, a fost afectată de gheața din jurul ei și câteva țevi au fost deformate. Directorul Ecoaqua, Cezar Neagu, ne-a declarat că s-a luat decizia de alimentare cu apă a populației prin varianta alternativă: extragerea apei prin criburi.

„Zilele trecute, podul de gheață a deplasat vreo 2 metri stația plutitoare și am luat hotărârea să o tragem la mal. Acum funcționăm pe criburi și după ce Dunărea se va dezgheța vom reveni cu stația plutitoare. Am avut câteva pobleme cu ea, gheata ne-a deformat câteva țevi și, până la sfârșitul săptămânii, le vom repara.

De regulă, atunci când nivelul apei este scăzut trebuie să funcționăm cu criburi, ne-am gândit și la o variantă de protejare a stației plutitoare, dar care este costisitoare și încă mai căutăm soluții. Acum nivelul apei este în creștere, deci nu vom avea probleme.

În momentul de faţă sunt în funcţiune criburile, alimentarea oraşului este asigurată, nu este nicio problemă.”, a declarat pentru Actualitatea de Călărași, directorul Ecoaqua, Cezar Neagu.

 

 

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Monumentul de la Tonea ridicat în memoria generalului Nicolae Dumitrescu Maican

lun feb. 13 , 2017
  Prof. Nicolae Țiripan   Arhivele Naționale Călărași În curtea școlii din satul Tonea, com. Modelu, se află un monument a cărui stare de conservare nu este foarte bună, semn că nu se bucură de o atenție prea mare din partea autorităților.Monumentul, puțin cunoscut specialiștilor în domeniu, a fost ridicat […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!