Directorul Direcției de Asistență Socială din Călărași propus, pentru a doua oară, pentru destituirea din funcție

Print Friendly, PDF & Email

DGASPC siteȘedința Consiliului Județean de miercuri, 27 noiembrie, are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care se propune destituirea directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Mihai Roibu. Acestuia îi sunt aduse mai multe acuze, conform expunerii de motive din hotărârea de Consiliu Județean, respectiv: neglijența repetată în rezolvarea lucrărilor,  manifestări care aduc atingere prestigiului instituției publice în care își desfășoară activitatea, desfășurarea în timpul programului de lucru a unor activități cu caracter politic, refuzul de a îndeplini atribuțiile de serviciu,  încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri,  și alte fapte prevăzute ca abateri disciplinare în actele normative din domeniul funcţiei publice şi funcţionarilor publici, din Legea nr.  188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Ștefan, cel care vine cu propunerea de destituirea din funcție a lui Mihai Roibu, scrie în expunerea de motive:

În urma finalizării procedurii de cercetare administrativă a domnului Roibu Mihai, Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, prin raportul nr. 101/19.11.2013, înregistrat sub nr. 11946 din 20.11.2013, Comisia de disciplină, constituită în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, propune sancţionarea disciplinară, prin destituirea din funcţia publică de conducere, a Directorului executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, în temeiul prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

     Luând act de prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la sancţiunile disciplinare ce se pot aplica funcţionarilor publici, precum şi de prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la aplicarea sancţiunilor disciplinare, solicit adoptarea unei hotărâri privind sancţionarea disciplinară, prin destituirea din funcţia publică de conducere, a Directorului executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, în forma şi în condiţiile prezentate în prezentul proiect de hotărâre”.

Directorul Roibu este a treia oara, în decurs de numai un an, în fața consilierilor județeni, care vor decide dacă acesta trebuie destituit pentru abateri disciplinare repetate, având însă și posibilitatea de a vota pentru un alt tip de sancțiune sau chiar a dispune asupra nevinovăției acestuia.

De menționat că, acest fapt s-a mai întâmplat la prima abatere disciplinară, sesizată împotriva directorului Roibu, propunerea de destituire fiind transformată, în plen, prin votul consilierilor județeni, în reducere salarială pe 3 luni.

Foto: www.observatorcl.info

Please enter banners and links.

Next Post

Premierii român și bulgar au discutat despre construirea podului peste Dunăre, Călărași-Silistra

mar nov. 26 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Forumul China-CEE: Premierii României și Bulgariei, Victor Ponta și Plamen Oreșarski, au discutat luni la București despre construirea unui al treilea pod peste Dunăre, la Călărași-Silistra, scrie marți cotidianul sofiot Standart, citat de Agerpres. Acesta urmează să fie realizat printr-un parteneriat public-privat și, potrivit unor […]

Te mai poate interesa