Direcția de Sănătate Publică din Călărași/ 82 de persoane monitorizate la domiciliu

În data de 29.02.2020, dimineața, am primit informații prin intermediul Serviciului Județean de Ambulanță al județului Călărași, în legătură cu un pacient, adult, prezentând febră în seara anterioară apelării. Pacientul a venit în România la data de 23.02.2020, moment la care localitatea și regiunea din care a venit nu făcea parte din cele vizate de instituirea unor măsuri speciale, în Italia.
Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea sa de sănătate, acesta a fost transportat și izolat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, secția de boli infecto – contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparținând I.S.U. Călărași, în condiții de securitate.
Starea pacientului este bună, stabilă, ameliorat din punct de vedere clinic.
A fost recoltat exsudat nazofaringian în cursul zilei zilei de 29.02.2020 și probele au fost trimise la Institutul Național Matei Balș.
În urma efectuării examenului de laborator, vă informăm că probele au fost negative pentru 2019 – nCoV (COVID – 19), infirmându-se posibilitatea ca pacientul să fi contractat boala.
În supravegherea Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași se află 82 de persoane monitorizate la domiciliu, dintre care 41 membri de familie și persoana ale cărei rezultate au fost negative, izolată în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Călărași, informează directorul-executiv al DSP Călărași, Cezar Rădulescu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

În perioada 9-12 martie, Primăria Călărași anunță tratamente de deratizare

mie mart. 4 , 2020
Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că prestatorul serviciului de dezinsecție-dezinfecție-deratizare va executa în perioada 9-12 martie 2020, tratamente de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare de pe domeniul public, în intervalul orar 8,00-12,00 / 13,00-17,00. Activitățile de deratizare se vor efectua pe domeniul public al municipiului Călărași, parcuri, spații […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!