Despre seriozitate, intr-o vreme a neincrederii

Print Friendly, PDF & Email

Raluca-SurduSeriozitatea presupune sa faci ceea ce spui si sa spui ceea ce faci. Este usor de jonglat cu asteptari, de canalizat dezamagiri, de exploatat frustrari. Este greu de conturat o viziune, de coagulat energii pozitive, de construit.

Seriozitatea presupune sa lasi faptele sa vorbeasca pentru tine, sa-i lasi pe altii sa ti se alature in ceea ce faci, nu in ceea ce esti.

In inocenta lor, cei mici sunt seriosi. Toti copiii am fost seriosi. Ulterior, pe parcurs am fost virusati de asteptarile celorlalti, de presiunea de a fi mai buni decat altii, nu decat am fost noi pana atunci. Seriozitatea este necesara in politica, in testarea materialului de sustinere a democratiei, care este increderea. Seriozitatea de partea politicienilor este clamata de cei reprezentati si chemati periodic la vot. Existenta sau lipsa acesteia ar trebui cantarita si apreciata/sanctionata la urne. Seriozitate din partea votantilor este minimum, si in acelasi timp strictul necesar, pentru pastrarea si intarirea unui regim democratic, deschis, liberal in sensul respectarii drepturilor si libertatilor fiecaruia dintre noi, in individualitatea lui, in diversitatea care ne este specifica.

Sa votam, deci, cu seriozitate si sa actionam cu seriozitate.

Please enter banners and links.

Next Post

Victor Ponta își invită contracandidații la funcția de Președinte al României la dezbateri electorale

mie oct. 8 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Please enter banners and links.