Debut în poezie, al unei adolescente din Centrul de Plasament Perișoru

Print Friendly, PDF & Email

O adolescentă de 17 ani, din Centrul de Plasament Sf. Ștefan Perișoru, pasionată de poezie, și-a văzut visul împlinit: acela de a avea publicat propriul volum de poezii.

Volumul de debut în poezie, „Romanța candelabrului tinereții”,  a fost publicat datorită implicării ONG-ului de artă și cultură, Asociația Șansă- Viorica Hagianu, care, din acest an, se află într-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și FICE (Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative) Călărași.

Viorica Hagianu, președinta Asociației, s-a ocupat de selectarea poeziilor, culegerea lor, grafică și susținerea financiară pentru ca volumul de poezie să vadă lumina tiparului.

„O poezie așa cum nu ați mai citit, surprinzătoare, imprevizibilă, meditativă, scrisă de tânăra de 17 ani, Ghulhan Hasan, aflată la debut cu a sa carte: „Romanța candelabrului tinereții”.

Ați citit multă poezie? Considerați că ați văzut totul, ați citit totul? Sunteți siguri că nu v-a scăpat nimic? Întrebările mele au avut doar rolul să vă sâcâie, să vă pună pe gânduri și să vă facă să o citiți, s-o descoperiți, s-o înțelegeți pe tânăra autoare.”, scrie în postfața cărții, Viorica Hagianu.

Ghulhan Hasan, Iulia, cum îi spun prietenii, scrie de câțiva ani poezii, acesta fiind stilul în care tânăra își exprimă cel mai bine  trăirile. Emotivă și sensibilă, Iulia va mai avea parte de o bucurie: lansarea primei cărți care îi poartă semnătura, în luna septembrie, directoarea DGASPC Călărași, Doinița Nicolae, arătându-și dorința de a susține și încuraja tinerele talente, cu atât mai mult cu cât aceasta este prima carte care poartă semnătura unui copil instituționalizat.

Please enter banners and links.

Next Post

Expoziția de proiecte “Regenerarea zonelor administrative ale județului Călărași”

vin iul. 7 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Marți, 4 iulie, în foaierul Centrului Județean de Cultură şi Creație Călărași, a fost deschisă expoziția de proiecte „Regenerarea zonelor reprezentative ale județului Călărași”. Un proiect ambițios demarat în urmă cu o lună de către Consiliul Județean Călărași şi pus pe planşe de către masteranzii […]