Daniel FLOREA: Trebuie oprita imbogatirea pe seama suferintei semenilor! Vinovatul accidentului are cel mai putin de suferit!

Print Friendly, PDF & Email

Daniel Florea conferinta 2Prezent la Conferin╚Ťa Na╚Ťionala a Daunelor Auto, care a avut loc la Bucure╚Öti, ├«n prezen╚Ťa reprezentan╚Ťilor Comisiei Juridce a Camerei Deputa╚Ťilor ╚Öi a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, deputatul Daniel Florea a venit cu unele propuneri legislative privind valoarea daunelor morale pe care le primesc urma╚Öii victimelor din accidente.

Trebuie s─â ajungem la o concordan╚Ť─â cu legisla╚Ťia din cele 20 de state europene. In Rom├ónia, unde salariul este asa cum il stim cu totii, media daunelor morale platite e de 4 ori mai mare decat media tuturor tarilor europene la un loc, iar rata accidentelor este una din doua masini! Lumea asigurarilor continua sa fie afectata de probleme. Legislatia lacunara a dat nastere unor situatii care sunt in beneficiul rechinilor pusi pe capatuiala. Sunt situatii pe care de curand le-a rezolvat CSA-ul, si aici ma refer la faptul ca acum asiguratorii trebuie sa isi faca rezerve pentru sumele pe care le cer in instanta victimele unor accidente”, a declarat Daniel Florea, Deputat in Parlamentul Romaniei, Membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.

Totodata, in opinia lui Daniel Florea, actuala legislatie conduce la situatii in care cel mai putin de suferit are persoana care se face vinovata de producerea accidentului, pe de o parte, respectiv la situatii in care sunt cerute despagubiri foarte mari de catre rudele/supravietuitorii accidentului din dorinta de a se imbogati. „S-au primit despagubiri si de 1 milion de euro. In Austria si alte state europene, nu se acorda despagubiri, mai mari de 15.000 de euro, victimei care a pierdut un organ. Noi vorbim despre victime, instante si asiguratori. In ceea ce priveste responsabilul de accident, vinovatul, daca isi recunoaste vinovatia beneficiaza de clementa, dar pe latura civila raspunde asiguratorul. Practic, persoana vinovata are cel mai putin de suferit. De asemenea, de cele mai multe ori, legislatia ar trebui sa acopere toate situatiile care pot fi intalnite, fara a fi data posibilitatea imbogatirii unor oameni pe suferinta semenilor. „, a spus Daniel Florea, prezent la Conferin╚Ťa Na╚Ťionala a Daunelor Auto.

Please enter banners and links.

Next Post

ISU C─âl─âra╚Öi a beneficiat de noi autospeciale ┼či echipamente ├«n cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier─â Rom├ónia-Bulgaria

mie mart. 20 , 2013
Print ­čľĘ PDF ­čôä eBook ­čô▒Mar╚Ťi, 19 martie a.c., a avut loc recep┼úia autospecialelor ┼či echipamentelor achizi┼úionate ├«n cadrul proiectului ÔÇ×Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area BorderÔÇŁ, finan┼úat prin Programul de Cooperare Transfrontalier─â Rom├ónia-Bulgaria 2007-2013. ├Än prezen┼úa inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, general […]