Daniel Drăgulin: ,,Este rea-voinţă! Nu se doreşte să fie realizat un alt muzeu în Călăraşi”

primarul dragulinCa urmare a apariţiei articolului intitulat ,, Muzeul Municipal Călăraşi, un obiectiv ce se realizează printre obstacole”, pe site-ul ,,Actualitatea de Călăraşi”, edilul Daniel Drăgulin a ţinut să aducă în atenţia publică argumentele sale privind atitudinea celor din administraţia judeţului care refuză o colaborare cu primăria privind realizarea acestui edificiu. În cadrul unei conferinţe de presă ce avut loc în această săptămână, edilul Drăgulin a precizat că nu se doreşte să fie realizat un alt muzeu în Călăraşi.

,,Am avut o discuţie personală pe tema Muzeului Municipal Călăraşi cu domnul Filipescu chiar în biroul la dânsul. Noi am solicitat, în numeroase rânduri, obiecte găsite pe raza muncipiului ce au legătură cu istoria, cultura şi civilizaţia zonei noastre şi nu am primit decât cei doi străjeri florentini. Sunt oraşe, municipii, în ţară, unde îşi desfăşoară activitatea, nu, un singur muzeu, ci mai multe muzee, care au exponate ce oglindesc viaţa acelor locuri. Decât să ţii în cutii şi în magazii obiecte ce atestă viaţa localităţii noastre, mai bine le facem publice prin amenajarea unor expoziţii atât în Muzeul Dunării de Jos cât şi în Muzeul Municipal Călăraşi. Nu cred că deranjează prea mult să avem un muzeu al municipiului Călăraşi. Şi mă întreb, cum este posibil ca, o copie a stemei vechi a Călăraşiului, să existe în altă localitate? Este păcat că suntem cu toţii, călărăşeni, dar unii dintre noi nu înţeleg că trebuie să ne promovăm în mod onest istoria, cultura şi civilizaţia localităţii noastre. Este rea-voinţă! Nu se doreşte, de fapt, să fie realizat un alt muzeu la Călăraşi. Nu se vrea ca şi municipiul Călăraşi să aibă o instituţie de cultură care să arate viaţa comunităţii noastre din toate timpurile. Nu vrem altceva decât să încheiem un acord de principiu, pentru a pune bazele unei colaborări între primăria şi Consiliul Judeţean prin care să organizăm expoziţii pe diferite tematici. În felul acesta, putem arăta copiilor, tinerilor, nepoţilor noştri, aspecte din viaţa, cultura şi civilizaţia Călăraşiului”, a precizat primarul Drăgulin.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

„Guvernul Ponta a promis ajutor!”- protestul unor călărăşeni ,,plimbaţi, amânaţi , minţiţi"

vin oct. 31 , 2014
Proprietarii apartamentelor afectate de explozia ce a avut loc la finele anului trecut în blocul din zona Volna au ales să protesteze într-un mod surprinzător, faţă de Guvernul României care nu le-a acordat niciun ajutor financiar. Pe blocul A38 a fost montat un banner prin care se aduce aminte guvernanţilor […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!