Dan Cristodor: ,,În Consiliul Județean se fac abuzuri !”

12714040_1262303910452287_1765419767_nAnul 2016  se anunţă, încă de pe acum, a fi unul, tumultuos, în lumea politică.Un pion principal pe eşichierul politic călărăşean este  Partidul Social Democrat care are ca prim obiectiv câştigarea alegerilor locale, din această vară. Despre toate acestea dar şi despre adversarii politici liberali ne-a vorbit preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD  Călăraşi, Dan Cristodor.

Domnule Cristodor, de curând  a avut loc Consiliul Naţional al PSD. Ce ne puteţi spune despre acest  important eveniment politic? 

Dan Cristodor: După cum se cunoaşte, noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD este deputatul  Mihai Fifor, un om tânăr, capabil, și cu dorinţa de a aduce o viziune nouă privind activitatea acestui for de conducere. Din partea  PSD Călărași au participat, alături de membrii Biroului Permanent Județean primarul comunei Roseți,Nicolae  Râjnoveanu, primarul municipiului Oltenița, Petre Țone, primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea , primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu şi primarul interimar al oraşului Lehliu Gară, Ştefania Moga. La această reuniune s-a vorbit , în principal despre alegerile locale, strategia PSD privind campania electorală, precum şi  despre alianţele pe care le vom face cu celelalte formaţiuni politice aşa cum este UNPR  şi ALDE.12746011_1262304023785609_1054376433_n

Care sunt obiectivele pe care Organizaţia Judeţeană PSD Călăraşi doreşte să le îndeplinească?

Dan Cristodor: Ne-am propus să câştigăm primăria municipiului Călăraşi,  președinția Consiliului Judeţean şi, bineînţeles, 25 de primării din judeţ. Vă pot spune că în localităţile rurale am identificat candidaţi credibili, capabili şi pregătiţi să câștige alegerile din luna iunie.  Nu am dorit să punem  pe liste nişte persoane obscure, doar de dragul de a candida.Şi cu acest prilej, îl contrazic pe liderul liberal, Răducu Filipescu, în ceea ce priveşte candidatura  lui Gheorghiţă Cărtuşanu, la primăria comunei Fundeni , pe listele PNL. Actualul primar de la Fundeni , Gheorghiţă Cărtuşanu va candida pentru un nou mandat pe listele PSD. El şi-a depus, deja, documentele la Organiyaţia Judeţeană PSD. …Răducu Filipescu vorbeşte din cărţi…

Care va fi candidatul la Primăria Călăraşi ?

Dan Cristodor: Am avut o discuţie pe această temă cu conducerea partidului de la nivel naţional . În urma plecării lui Daniel Drăgulin, la PNL, strategia noastră s-a schimbat radical.  Candidatul PSD la Primăria Călăraşi va fi Marius Dulce. Candidatura sa încă nu este validată, pentru că, la noi în PSD există o procedura  ce trebuie îndeplinită.  El trebuie să completeze fișa de integritate şi C.V.-ul   după care vor fi prezentate în cadrul Biroului Permanent  Naţional PSD. Apoi, acest for  va valida candidatura sa. Zilele urmatoare vom prezenta oficial, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Marius Dulce, în calitate de candidat la primăria Călăraşi.

Credeți că Marius Dulce are șanse reale în câştigarea alegerilor pentru postul de primar al Municipiului Călăraşi?

Dan Cristodor: Cred foarte mult în ,,omul” Marius Dulce. În aceşti trei ani şi jumătate de mandat, pe care i-a avut ca viceprimar al municipiului Călăraşi, a deomonstrat că este un om onest , cinstit , care şi-a dus la îndeplinire responsabilităţile pe care şi le-a asumat. Cetăţenii din municipiul Călăraşi au o foarte bună părere despre el . A fost şi este membru doar al unui partid, PSD. Marius Dulce este cunoscut pentru profesionalismul său şi, înainte de a fi viceprimar , atunci când a lucrat ca agricultor.  În ultimul timp, în administraţia municipiului Călăraşi, Marius Dulce s-a remarcat prin corectitudine şi profesionalism.

Comparativ cu celelalte formaţiuni politice locale, am observat,  la PSD Călăraşi, un suflu nou. Aveți,  în sânul organizaţiei, foarte mulţi tineri.

Dan Cristodor: Da, aşa este. Pot spune că Organizaţia Judeţeană Călăraşi este una din puţinele formaţiuni reformate din ţară. Și aici mă refer, nu  numai din PSD, ci, dintre toate partidele din ţară . La PSD Călăraşi s-a schimbat,  total, conducerea, atât la nivelul Organizaţiei Judeţene cât şi la  Organizaţia Municipală Călăraşi, precum şi la Organizaţiile de Seniori, de Femei şi de Tineret. La nivelul acestora, nu s-au schimbat doar  preşedinţii  ci și  membrii din cadrul  Birourilor Permanente.  În cadrul Organizaţiilor de Tineret de la nivel județean și local am dorit să avem tineri care doresc să facă ceva durabil în politică. Am observat , cu toţii, că, în urma tragediei de la Colectiv, sunt mulţi  oameni care au ceva de spus, dar nu se implică. Consider că cei care au venit alături de noi au multe de spus şi doresc să  aducă un suflu nou în politică. Din partea mea, ei vor avea un sprijin de nădejde. Tinerii care doresc să se afirme în PSD se vor afla pe liste de cadidaţi pentru Consiliul Judeţean dar şi pentru Consiliile Locale, atât din municipii căt şi din oraşele şi comunele din judeţ.  Deja,  am luat în calcul, ca tinerii social democraţi, să ocupe locuri eligibile,  între locurile 5 şi 9 pe listele Consiliilor Locale și la Consiliul Judeţean. Dar aceste locuri pot fi schimbate, în funcţie de implicarea  acestora în lupta  politică şi baza electorală pe care au în spate. Eu le-am cerut tuturor să vină cu susţinători care vor opta pentru PSD în ziua votului.

Care sunt atuu-rile  candidaţilor social-democraţi faţă de  adversarii lor politici  mai importanţi?Și, aici, mă refer la liberali.

Dan Cristodor: Cel mai important atuu al celor care vor candida sub sigla PSD este acela că vin cu un partid puternic în spate, un partid ce a avut, până acum, câteva luni, cel mai performant Guvern, de la revoluţie şi până în prezent. Oricare candidat care va fi alipit sub sigla PSD porneşte cu prima şansă în câștigarea alegerilor. În campania electorală candidaţii de la alegerile locale vor prezenta atât proiectele lor politice cât şi realizările Guvernului Ponta.

Cum vedeţi revenirea primarului Daniel Drăgulin , la matcă, la partidul care l-a consacrat ca om politic?

Dan Cristodor:  Eu cu Daniel  Drăgulin am avut o relaţie personală bună. Însă, m-a dezamăgit foarte tare, după ce a luat această  hotărăre. Nu mă aşteptam să facă această mişcare, mai ales, că am purtat cu dânsul, în ultimul an, numeroase discuţii, vizavi de aceste mişcări şi de ceea ce se petrece pe scena politică din judeţul Călăraşi. Întotdeauna îmi spunea că are o părere foarte proastă de actuala conducere a PNL . Mă gândesc că, după ce îți exprimi numai păreri negative la adresa conducerii PNL şi la cum ai fost tratat acolo, să vrei să te reintegrezi  lângă cei pe carei i-ai făcut cu ou şi cu oţet, mi se pare un lucru, total deplasat.Eu ştiu că Daniel Drăgulin a fost membru  al mai multor partide. Mă aşteptam ca dumnealui să îşi încheie cariera politică la UNPR, așa cum a şi spus-o .  Dacă ar fi  candidat pe listele UNPR , poate că ar fi putut fi susţinut de PSD Călărași,  într-o oarecare măsură,deoarece dânsul ne prezenta anumite proiecte de dezvoltare ale municipiului Călăraşi, pe care doreşte să le realizeze. Însă, am constatat că totul este o mare minciună. De fapt, dânsul îşi doreşte încă un mandat de primar iar obiectivul său este să câştige alegerile locale şi nu să pună, în practică, noi proiecte edilitare.

Dumneavoastră veți candida pentru postul de președinte al Consiliului Județean?

Dan Cristodor: Da. Acum aproximativ o lună de zile, am avut o ședință informală unde au particpat 100 social-democrați călărășeni, primarii PSD,precum și membrii Biroului Permanent Județean, unde s-a propus ca eu să fiu candidatul PSD la președinția Consiliului Județean. Nu a fost o opțiune proprie, ci a fost o propunere  venită din partea colegilor de partid, am fost votat în unanimitate. Am fost onorat de opțiunea  social democraților călărășeni de a-i reprezenta în Consiliul Județean .

În urma ședinței de Consiliu Județean, din 27 ianuarie ați făcut o plângere penală împotriva conducerii Consiliului Judeețan.  Ce ne puteți spune în  această privință?

Dan Cristodor: Da, este vorba de situația consilierului Ștefan Ion care este foarte clară pentru noi. De aceea am și făcut plângere penală, împotriva  secretarului județului și a vicepreședintelui Marian Dinulescu, cel care a condus acea ședință. Există un Ordin al prefectului, prin care s-a solicitat eliberarea lui Ștefan Ion din funcția de consilier județean, care se pune în aplicare sau se contestă în instanță.  Acel Ordin emis de către prefectul județului este un document decizional și  nu este discutabil. Marea problemă a celor din conducerea Consiliului Județean este faptul că nu înțeleg că cel pe care l-am propus să ocupe un postul  consilier județean PSD, Popescu Haralambie, a fost ales pe listele Consiliului Județean și are în spate 3000 de voturi. Atât  consilierii județeni, cât și conducerea Consiliului Județean nu trebuie decât să ia la cunoștință acest lucru, nu să voteze pentru  numirea în funcția de consilier județean a lui Popescu  Haralambie.

Încă o dată s-a demonstrat că în Consiliul Județean se fac abuzuri. La ședința din 27 ianuarie, când a fost retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care se valida  funcția de consilier județean a lui Popescu Haralambie, a lipsit președintele Consiliului Județean, inițiatorul acelui document. Vicepreședintele Marian Dinulescu  și secretarul Consiliului Județean nu aveau dreptul să retragă de pe ordine de zi acel proiect, pentru că este ilegal. Mai mult, au fost și consilieri județeni  induși în eroare, ei nu au fost informați că nu au voie să voteze așa ceva. Era de datoria secretarului județului să îi informeze care sunt pașii legali, pentru un astfel de proiect de hotărâre. Acolo există  o mașină de vot, sunt oameni care ridică mâna doar la un semn, fără să știe de consecințele votului  lor. Lucrurile astea trebuie să dispară! Unde este liberalismul lor, dacă nu au opinii proprii!? Ei sunt doar ridicători de mână, așa cum le dictează șeful lor, dictatorul Răducu Filipescu. Și, vizavi de alte proiecte, sunt multe neclarități. Am tot pus în discuție Biblioteca Județeană. Și acolo este o acțiune penală, după părerea noastră. O să facem și în acest caz o plângere penală, pentru că s-a tot cerut finanțare pentru noua construcție a Bibliotecii Județene, s-au suplimentat, mereu, fonduri pentru finalizarea ei, iar acum propun, deodată, sistarea lucrărilor. Nu, cumva, Răducu Filipescu dorește să nu se facă recepția acestei clădiri, ca lumea să nu și dea seama că acea clădire proiectată, inițial, cu 5 etaje, va  avea doar patru etaje?! Organele abilitate vor fi sesizate de către noi și în acest caz, pentru că acolo s-au făcut lucruri ilegale.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Călăraşiul, neatractiv pentru investitori

lun feb. 15 , 2016
Marea problemă a comunităţii călărăşene o reprezintă lipsa locurilor de muncă.  Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că  municipiul Călăraşi a devenit o zonă neatractivă pentru investitorii  ce doresc să îşi dezvolte afacerile, în domeniul industriei.  Probabil că nu vor mai  fi niciodată acele vremuri, când industria călărăşeană era un […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!