Cotidianul Observator de Ialomița l-a dat în judecată pe M.P.Miluț

Print Friendly, PDF & Email

Observator de CalarasiÎn data de 29 ianuarie, pe adresa redacţiei am primit un comunicat de presă, prin care ne era adus la cunoştinţă faptul că, ziariştii cotidianului Observator de Ialomiţa, „fratele” mai mic al cotidianului Observator de Călăraşi, l-au dat în judecată pe fostul lor patron, Marian Petre Miluţ.

Pentru Actualitatea de Călăraşi, Alexandru Boştină, fostul redactor-şef al publicaţiei, a declarat că s-a ajuns la această situaţie deoarece, din septembrie şi până în decembrie 2012, nu şi-au primit salariile. „Am fost păcăliţi, în luna decembrie 2012, să ne dăm demisiile cu acordul părţilor, pentru că punctul de lucru se va închide, oricum, de la 1 ianuarie 2013, deşi noi am cerut să fim trimişi în şomaj. Ni s-a spus că e mai bine aşa şi că ne vom primi toţi banii la zi. Deşi le-am urmat sfatul şi întreg colectivul şi-a dat demisia, nici până în acest moment nu ne-am primit drepturile salariale. Am stat de vorbă de nenumărate ori cu directorul economic, Carmen Nistor, de la Bucureşti, dar singurul răspuns a fost că societatea a acumulat pierderi cu ziarul şi nu au de ce să ne mai plătească salariile. Menţionăm că am fost angajaţi cu contract de muncă ai societăţii Romerica Internaţional Bucureşti, nu ai punctului de lucru din Ialomița, iar salariul este un drept al nostru. Am făcut sesizare la ITM Bucureşti, dar şi acolo se pare ca „s-au aranjat” lucrurile, pentru că răspunsul primit a fost unul năucitor!”, spune Alexandru Boştină.

 Pentru oricine aşteaptă ca Inspectoratul de Muncă să aplice legea şi nimic mai mult, aceştia au transmis un răspuns, incredibil, dar adevărat, la sesizarea făcută de ziarişti. Am extras doar atât: „…Drepturile salariale ale angajaților vor fi plătite din colectarea sumelor privind contractele încheiate la nivelul fiecărui punct de lucru.”

Întrebările de bun-simţ sunt:

Ce încasări pot să fie mai făcute de un punct de lucru închis, în aceeaşi lună când angajaţii şi-au dat
demisia?

De ce ITM Bucureşti nu a vrut să „vadă” că salariile sunt neplătite, încă din urmă cu 4 luni, când existau încasări pe punctul de lucru?

De ce aceeaşi instituţie pune problema ca foştii salariaţi să aştepte bani care nu au cum să mai fie încasaţi de un punct de lucru inexistent şi nu s-au îndreptat, aşa cum era firesc, către societatea angajatoare, de fapt, Romerica Internaţional Bucureşti?

Răspunsurile vă aparţin!

Din păcate, tot  justuţia va fi cea care va face dreptate, aşa cum s-a întâmplat în situaţii similare cu angajaţii lui Marian Petre Miluţ, pentru că la ei ne referim în acest moment, şi, mai devreme, sau mai târziu, banii tot vor trebui daţi.

E ruşinos pentru un om care are (doar) pretenţii că se află la un nivel superior de comunicare şi atitudine, că se comportă  ca un arendaş pe o moşie cu sclavi!

Vă redăm comunicatul de presă primit:

Colectivul redacțional al cotidianului Observator de Ialomița,

editat de societatea Romerica Internațional SRL, reprezentată de omul de afaceri Marian Petre Miluț, aduce la cunoștința publicului că societatea mai sus menționată nu și-a achitat drepturile salariale pentru trimestrul IV al anului 2012.

Menționăm că punctul de lucru de la Slobozia a fost închis și că

cei patru salariați care au rămas angajați până la data de 31.12.2012 au de recuperat de la ROMERICA INTERNATIONAL aproximativ 16.000 de lei, reprezentând drepturile salariale pentru trimestrul IV al anului precedent.

Facem mențiunea că am încercat pe cale amiabilă să ne

recuperăm salariile, însă ne-am lovit în repetate rânduri de refuzul

societății de a se achita de obligațiile ce decurg din contractele

individuale de muncă, fapt pentru care, în data de 29 ianuarie 2013,

am depus o plângere la Tribunalul Ialomița, pentru a soluționa această problemă.

 

Semnatarii acestui comunicat de presă sunt:

 

Alexandru Boștină – redactor șef;

Cristian Șuca – redactor;

Ionuț Dumitru – tehnoredactor;

Luchian Abel – redactor.

Please enter banners and links.

Next Post

Proteste la Liceul Mihai Eminescu din Călăraşi. Elevii nu au intrat la ore!

joi ian. 31 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Astăzi elevii liceului Mihai Eminescu, unul de renume din judeţul Călăraşi, au refuzat să intre la ore, din cauză că au auzit că directorul Constantin Mitră va fi schimbat. Într-o discuţie purtată cu reprezentanţii elevilor din liceu am aflat că aceştia au declanşat un protest […]