Copiii de la Centrul ,,Sfântul Ştefan” ,,au mulţumit” printr-o frumoasă serbare pentru darurile primite de Moş Nicolae

Print Friendly, PDF & Email

2014-12-05 12.15.34Vineri, 5 decembrie, zi de mare sărbătoare, la Centrul de Plasament ,,Sfântul Ştefan” din Perişoru, instituţie aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului (DGASPC) din Călăraşi. Tot colectivul centrului (de la cea mai mică fetiţă, în vârstă de 3 anişori şi până la tinerii studenţi sau liceeni dar  şi educatori) a pregătit, până la cel mai mic detaliu, o frumoasă serbare, în semn de recunoştinţă, celor care sunt alături de ei, în permanenţă. În ajun de Sfântul Nicolae, ei au primit vizita vechiului lor prieten, Ionuţ Nicolae ce şi-a trăit copilăria şi adolescenţa în centru. Ionuţ Nicolae nu a venit singur, ci încărcat de daruri alese, şi însoţit de 35 de volunatari de la Universitatea din Bucureşti. Fetele şi băieţii, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare au prezentat un emoţionat moment artistic. Au cântat frumoasele colinde, specifice sărbătorilor de iarnă şi au dansat câteva suite din folclorul românesc. Spre deliciul celor prezenţi, băieţii din centru au prezentat un deosebit dans la căluşarilor ce a fost îndelung aplaudat. Şi, pentru că au fost cuminţi şi ascultători, Ionuţ Nicolae şi  colegii săi voluntari le-au dăruit daruri de Moş Nicolae. Ei au mai primit şi punguţe cu multe dulciuri din partea DGASPC. Directorul Centrului ,,Sfântul Ştefan” a mulţumit tuturor celor care au fost alături, în orice moment, de aceşti copii. ,, Mulţumesc bunului nostru prieten, Ionuţ Nicolae care, împreună cu colegii săi, ne-a pregătit o surpriză plăcută. De asemenea, în numele copiilor şi personalului din Centru mulţumesc, conducerii DGASPC, care a dat dovadă întotdeauna de multă grijă şi preocupare” a spus directorul Paul Dragu. Şi Ionuţ Nicolae, în prezent secretar cu studii superioare la Biroul de Relaţii Externe din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale, a dorit să aducă în atenţie iniţiativa sa şi a colegilor săi. Suntem la a doua ediţie a acestui proiect minunat, dedicat vouă, copiilor din acest centru. Iar acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla, dacă nu ar fi fost alături de mine, angajaţii şi studenţii din cadrul Universităţii Bucureşti. O să încercăm să mai facem, împreună, lucruri frumoase pentru voi. Dorim, în continuare să colaborăm foarte bine şi să găsim soluţii pentru problemele pe care le întâmpinaţi. Să vă ajutăm să vă realizaţi în viaţă, pentru că este important ca, după ieşiţi din această instituţie, să priviţi şi să vă continuaţi viaţa cu fruntea sus. Nu este uşor, trebuie să depuneţi foarte multă muncă, trebuie să fiţi conştienţi, de pe acum, şi să profitaţi de beneficiile şi de toţi oamenii care sunt alături de voi”, li s-a adresat copiilor din centru, Ionuţ Nicolae.

La finalul sărbătorii, tinerii bucureşteni au vizitat vilele în care sunt cazaţi copiii din centru şi au rămas plăcut impresionaţi de condiţiile bune in care locuiesc.

Şi directoarea DGSAPC, Doiniţa Nicolae s-a arătat încântată de vizita tinerilor de la Univesitatea din Bucureşti. ,,Sunt bucuroasă că, în permanenţă un tânăr, din centru care a reuşit în viaţă, aşa cum este Ionuţ Nicolae, nu uită de unde a plecat şi vine mereu în sprijinul copiilor noştri. Ca el, sunt şi alţi tineri din centru cu care ne mândrim şi fac cinste acestei instituţii. De aceea noi, reprezentanţi ai conducerii DGASPC, depunem toate eforturile necesare, atât financiare dar şi sufleteşti pentru ca acestor copii să nu le lipsească absolut nimic. În acest an, am investit fonduri financiare consistente pentru a da o nouă faţă spaţiilor în care sunt cazaţi. Am schimbat mobilierul, am zugrăvit, pentru a da o atmosferă caldă şi intimă în încăperile în care locuiesc. Am asigurat, astfel, toate condiţiile pentru ca aceşti copii să crească armonios şi decent. Ei nu trebuie să facă altceva, decât să fie ascultători şi să înveţe bine la şcoală” a spus Doiniţa Nicolae.

În mijlocul copiilor de la Centrul de Plasament ,, Sfântul Ştefan „ din Perişoru s-au aflat şi Lavinia Grosu, director adjunct, Steluţa Mocanu director economic, Lucian Ştefănescu, şef coordonator la Compartimentului de Monitorizare şi Ştefan Robert, şeful Şerviciului de Evaluare Complexă Consiliere Copil şi Protecţie de Tip Rezidenţial din cadrul DGASPC Călăraşi. 2014-12-05 12.37.07 pungi2014-12-05 12.59.292014-12-05 12.46.022014-12-05 13.40.33

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Institutul pentru Politici Publice va pregăti salariații Primăriei Călărași

Dum dec. 7 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 9-12 decembrie 2014, vor avea loc în cadrul Primăriei municipiului Călărași cursuri interne destinate salariaților proprii și colaboratorilor instituționali invitați, sub denumirea de Integritate și bună guvernare. Vor fi abordate teme precum: procesul legislativ local (etapa internă și etapa externă), colaborarea între societatea […]