Consilierii județeni au votat eliberarea din funcție a managerului Alina Jipa

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași, din acest an, a venit cu aprobarea proiectului de hotărâre privind eliberarea din funcție a managerului Centrului Cultural Județean, Alina Jipa.

Principalele lucruri imputate managerului au fost: prejudicierea imaginii instituției și faptul că nu a pus la dispoziția echipei de control, desemnată de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, toate actele solicitate.

Înainte de vot, consilierii PSD au dorit să asculte și punctul de vedere al managerului.

Alina Jipa a spus că toate solicitările de a pune la dispoziție actele au fost făcute verbal, nu scris, dar că a dat toate documentele, mai puțin anexele de la planul său de management, pe care nu le-a găsit la departamentul resurse umane.

“Mi-a fost solicitată activitatea pe ultimii 4 ani, pe fiecare compartiment în parte, pentru a-l pune la dispoziție în 2 zile, ceea ce ar fi însemnat să lucrăm 3 săptămâni, numai pentru acest lucru. Am dat documente, dar am solicitat și planul de control al comisiei, pentru că totul a fost solicitat verbal.”, a spus Alina Jipa.

Președintele Vasile Iliuță a afirmat: “Am dorit evaluarea Centrului Cultural Călărași, nu a dvs. . Urma să evaluăm contractul de management, atunci când se ajungea acolo. Dar am vrut să vedem cum s-au cheltuit banii publici, deoarece bugetul instituției a fost foarte mult suplimentat, în ultimii 2 ani de zile.”
Valeriu Bebereche, consilierul președintelui și cel care a coordonat echipa de control de la Centrul Cultural Județean, a declarat:

“Am mers împreună cu echipa  de control la d-na manager și precizez că planul de control este o hârtie internă, nu un document care se prezintă directorului controlat. Aceasta și-a notat ce documente urma să ne pună la dispoziție, dar după 10-12 zile nu a ajuns niciun document. Am trimis adresă scrisă să ne dea hârtiile solicitate anterior, iar la una dintre adrese managerul  Jipa a răspuns că nu rezultă din hârtie cine sunt semnatarii acesteia, deși era asumată  de președintele Consiliului Județean, solicitând numele persoanelor care au semnat adresa si planul de control, menționând, totodată, că are nevoie de un alt termen pentru predarea hârtiilor cerute.

Termenul  nu era o problemă, doar că toate documentele puse la dispoziție nu au fost relevante: cum s-au încheiat  contractele și cum s-au dus la îndeplinire, în condițiile în care, din 2013 și până în 2015, bugetul  acestei institutii a crescut cu 72 %, motiv pentru care s-a cerut o verificare a modului cum au fost cheltuiti banii publici.

Vă spun că am experiență în activitatea de control de peste 15 ani, iar d-na Jipa a tratat această problemă cu reticență, așa cum a tratat, de altfel, și autoritatea președintelui Consiliului Județean.”, a spus consilierul Bebereche.

Consilierul județean PSD, Liviu Vârtejanu, a făcut un amendament ca în decurs de 30 de zile să le fie prezentat și consilierilor rezultatul auditului, făcut la Centrul Cultural Județean, care a fost votat.

Încheierea contractului de management al Alinei Jipa a fost  supusă la vot, prin vot secret, 24 de consilieri (din 29 prezenți) votând “pentru”, 4 “împotrivă”, iar un buletin de vot a fost anulat.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

POM DE CRĂCIUN ŞI ALIMENTE DĂRUITE DE POLIŢIŞTI UNEI FAMILII DIN CUZA VODĂ

vin dec. 23 , 2016
În apropierea Crăciunului poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Călăraşi au mers încărcaţi cu daruri la o familie din Cuza Vodă. Poliţiştii au dăruit alimente, dulciuri, rechizite, un brad, instalaţie şi globuleţe unei familii cu 5 copii din comuna Cuza Vodă. Prin gestul lor poliţiştii au dorit să aducă […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!