Concursul naţional cu participare internaţională ,,Ion Barbu-Dan Barbilian”, la cea de a XIXa ediţie

2014-10-24 18.02.08A intrat deja în tradiţia comunităţii călărăşene, ca la fiecare început de toamnă, să se fie organizat Concursul naţional cu participare internaţională ,, Ion Barbu –Dan Barbilian”. Această competiţie deosebită adună laolaltă pe cei mai buni elevi la matematică şi la literatură precum şi personalităţi din domeniul cultural şi ştiinţific. Vineri, 24 octombrie, în sala de şedinţe a primăriei Călăraşi a avut loc festivitatea de deschidere a Concursului ,,Ion Barbu-Dan Barbilian”aflat la cea de a XIX a ediţie, unde, în mijlocul profesorilor şi elevilor s-au aflat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, prof. dr.univ. Silivu Angelescu, şi doi reprezentanţi din Ministerul Educaţiei, inspectorii generali, Anca Denisa Petrache şi Daniel Grigorescu. Inspectorul general şcolar prof. Steluţa Caraion a ţinut să aducă în atenţia celor prezenţi importanţa acestui concurs în lumea învăţământului călărăşean şi nu numai. ,,Concursul Ion Barbu-Dan Darbilian este o obişnuinţă pentru Inspectoratul Judeţean Şcolar Călăraşi,întrucât, instituţia noastră organizează această manifestare din 1990. Competiţia este o acţiune care îmi aduce o mare bucurie, având în vedere faptul că, la fiecare ediţie, avem tot mai buni participanţi, lucru care demonstrează că, talentul, originalitatea sunt apreciate iar ştacheta este tot mai ridicată. Mulţumim municipalităţii călărăşene şi Consiliului Judeţean Călăraşi care ne-au sprijinit şi în acest an în organizarea acestei manifestări!”, a spus inspectorul general prof. Steluţa Caraion.

La ediţia din acest an au participat elevi din judeţele: Călăraşi, Argeş, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Teleorman,Tulcea, Vrancea,din Bucureşti dar şi din Moldova şi Bulgaria.

Sâmbătă, 25 octombrie, academicianul Solomon Marcus a fost invitatul de onoare al acestei manifestări ce a ţinut o interesantă şi inedită expunere publică în faţa elevilor şi profesorilor.

În dimineaţa zilei de duminică, 26 octombrie, la sala ,,Barbu Ştirbei a Centrului Cultural Judeţean va avea loc festivitatea de premiere. Cu acest prilej vor fi premiaţi şi elevii ce au obţinut bune rezultate la Concursul ,,Mathematical Danube Competition”. De asemenea, vor primi premii şi elevii călărăşeni care au participat concursurile judeţene ,,Ion Cheşcă” şi ,,Ion Onuţă”. 2014-10-24 18.02.28

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Codul galben de vânt nu a bulversat Ziua Armatei

sâm oct. 25 , 2014
Într-o zi în care numai ca să ieși din casă a însemnat o adevărată aventură, autoritățile, reprezentanții Armatei și copiii pregătiți să susțină un moment artistic au fost prezenți la momentul festiv, dedicat Zilei Armatei. Au fost depuse coroanele de flori, ținută veșnica pomenire în memoria soldaților români, iar elevii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!