Comunicat de presă privind procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

În perioada 30 august – 01 septembrie 2019, Protopopiatul Călărași în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Astfel, vineri, 30 august 2019, la ora 17:00, va avea loc primirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului la intersecția cu Strada Nicolae Titulescu – strada București de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu – strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Volna), unde Icoana Maicii Domnului va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești, va rămâne spre închinare până duminică, 01 septembrie 2019, ora 15, când delegația va pleca din municipiul Călărași.

 Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni de la Trifeşti o întruchipează pe Maica Domnului împreună cu Pruncul Iisus. Aceasta are o istorie aparte, ce se transmite din generaţie în generaţie. Potrivit acesteia, cu câteva sute de ani în urmă un cioban, care îşi avea stâna pe malul drept al râului Moldova, a găsit în albia râului o bucată de lemn, adusă de ape. A luat lemnul din apă şi a încercat să facă un foc cu el.  În momentul în care a încercat să taie cu un topor acea bucată de lemn, ciobanul a observat că din acesta a început să curgă sânge. Speriat şi mirat, el a mers cu bucata de lemn la preotul satului. Din acel lemn a fost făcută Sfânta Icoană, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni. Este cunoscută de către credincioşi sub numele: ,,Sfânta” sau ,,Sfânta de la Trifeşti”. Fiind cunoscută ca aducătoare de ploaie, credincioşii multor parohii au cerut, la vreme de secetă, ajutorul ,,Sfintei de la Trifesti”, care, după procesiuni şi rugăciuni în biserici şi ţarine a adus apa atât de necesară oamenilor, animalelor şi roadelor pământului.

BIROUL DE PRESĂ

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

PSD Călărași lansează o competiție internă pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Călărași

joi sept. 5 , 2019
PSD Călărași își propune să arunce în lupta electorală pentru câștigarea alegerilor locale de anul viitor privind Primăria Călărași pe cel mai bine poziționat candidat, adică pe cel care va întruni cea mai clară intenție de vot din partea călărășenilor. La ultimele alegeri, cele europarlamentare, PSD a obținut la Călărași […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!