Comuna Borcea continuă implementarea proiectelor pe infrastructură

Print Friendly, PDF & Email

 În comuna Borcea, proiectele accesate pe AFIR, pentru modernizarea drumurilor, sunt în plină desfășurare. Primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu, ne-a informat că asfaltarea celor 6 km de drum, inclusiv construcția rigolelor betonate, finanțate prin PNDL, s-a încheiat. 

Va fi asfaltată întreaga comună

,,Acum suntem în plin proces de asfaltare,deoarece  am început proiectul pe AFIR. Totodată, suntem în faza de implementare a proiectului cu finanțare locală, privind piața agroalimentară. Avem toate avizele și banii prevăzuți pentru construcția acesteia, și ne aflăm în faza de semnare de contracte, pentru că licitația a durat foarte mult, din cauza contestațiilor. Avem de realizat 10 km de asflat, fiind 57 de străzi prinse în proiect, iar în urma acestor două proiecte – prin PNDL și AFIR – întreaga comună va fi asfaltată.”

Ploile torențiale au inundat 60 de gospodării

,,Zilele acestea, în care a plouat abundent, ne-am confruntat cu probleme la câteva gospodării, cărora le-au fost inundate curțile. Avem anumite zone problemă, pentru care am făcut adrese la Prefectură și la Gurvern, ca să ne sprijine. Pe strada Bacului, unde an de an ne luptăm cu inundațiile, încercăm și am reușit, în mare parte, să facem cămine de colectare ape pluviale, cu finanțare de la Consiliul Județean și, o parte, de la bugetul local, dar este nevoie și de un studiu hidrologic.”

Elevii cu rezultate bune la învățătură au fost premiați

,,Ca în fiecare an, primăria Borcea a premiat elevii cu rezultate bune la olimpiadele școlare, atât copiii, cât și cadrele didactice, fiind premiate cu diplome și bani. Sper să fie susținută în acest fel concurența între elevi, să fie o emulație, iar anul viitor să premiem mai mulți copii. Îi felicit, încă o dată, pe elevi și cadrele didactice, pentru performanțele obținute!”

,,Ne-am respectat promisiunile făcute suporterilor echipei de fotbal, Agricola Borcea”

În ceea ce privește promisiunile făcute suporterilor, am reușit să  menținem echipa Agricola Borcea în Liga a III-a. A fost un an greu, în care ne-am luptat pentru a ne menține în această ligă, cu orașe mari, precum: Buzău, Constanța, București și am făcut față cu brio. Nu ne propunem promovarea, pentru că nu avem forța financiară necesară, dar ne implicăm cât putem pentru a rămâne în Liga a III-a. Am depus la Compania Națională de Investiții (C.N.I.) un proiect pentru îmbunătățirea bazei sportive, am avut deja vizita în teren și urmează să ne modernizăm. Am prins în proiect tabelă electronică, nocturnă, parcări asfaltate, schimbarea tribunei și a condițiilor din vestiare,  sistem nou de irigare, dar vom face și un gard împrejmuitor. Suma solicitată este de 500.000 RON. Lucrările se vor face în etape, în funcție de cum vom primi banii pentru investiție. Nucleul de bază al jucătorilor va rămâne același, dar mai avem nevoie de 3 juniori în teren și de alți 3 pe banca de rezervă. Sperăm să îi aducem alături de noi pe cei mai buni juniori.

Se pregătește manifestarea ,,Zilele Comunei Borcea”

,,Zilele Comunei Borcea” au intrat deja în atenția noastră, preocupându-ne buna organizare, pentru ca, la jumătatea lunii august, să avem câteva zile de sărbătoare, în localitate. Îi așteptăm și pe frații noștri de peste Prut, urmând să petrecem 3 zile frumoase, împreună. Ne dorim să aducem artiști consacrați ai scenei românești, care să le umple locuitorilor comunei Borcea sufletul de voie bună.”, afirmă primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu.

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Asociația Grup Local de Pescuit – FLAG ,,Dunărea Călărășeană” anunță deschiderea sesiunii de proiecte, în valoare de 1,5 milioane de euro

Dum iul. 1 , 2018
Vineri, 29 IUNIE 2018, Asociatia Grup Local de Pescuit – FLAG ,,Dunarea Calaraseana” a deschis sesiunile de depunere a proiectelor, in cadrul urmatoarelor masuri cuprinse in Strategia de Dezvoltare Integrata Plasata sub Responsabilitatea Comunitatii pentru zona pescareasca ,,Dunarea Calaraseana’’ finantata prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020, Prioritatea […]