Comuna Borcea/ A fost sfințită troița ce poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae

Autor: Nicu Stamate

De Sfântul Nicolae, în data de 6 decembrie 2021, în satul Borcea, a fost sfințită troița ce poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae, care a fost ridicată cu suportul financiar al familiei Roxana Natalia și Theodor Aniel Nedelcu Pațurcă. Demersul a fost făcut atât în memoria celui care a fost Nicolae Nicușor, tatăl Roxanei Natalia Pațurcă, cât și pentru enoriașii comunei Borcea.
Ridicată la o răscruce de drumuri, în apropiere de Biserica Sf. Nicolae din satul Borcea, troița are o dimensiune impresionantă, de aproape 10 m înălțime și 6 m lățime. În partea de vest pictura îl intruchipează pe Sfântul Ierarh Nicolae, iar în partea dinspre răsărit este ilustrată imaginea cu momentul Învierii lui Iisus Hristos.
Dacă anul trecut era pusă piatra de temelie și sfințită fundația, la mai puțin de un an de zile a fost finalizată lucrarea, care este unicat în Bărăgan, fiind construită din mozaic elvețian, cu o arhitectură bisericească impresionantă.
Sărbătoarea hramului Bisericii Sf. Nicolae a continuat cu slujba de sfințire a troiței Sfântului Ierarh Nicolae, la care au fost prezenți, alături de inițiatorii acestei construcții de suflet – primarul Aniel Nedelcu Pațurcă și soția sa, Roxana Natalia -, reprezentanți ai administrației locale, primarul comunei Modelu, Gheorghe Dobre, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, precum și locuitori ai comunei.
Preotul Gheorghe Hangu a rostit câteva câteva cuvinte, la finalul slujbei de sfințire:
,,Sfânta troiță, ridicată întru amintirea si pomenirea lui Nicolae Nicușor, a fost făcută cu osteneala si dragostea de fiică a Roxanei Natalia Pațurcă, împreună cu soțul său, Aniel Nedelcu Pațurcă.
Le mulțumim din suflet, în numele preoților, al enoriașilor, autorilor acestei construcții sfinte, ridicată cu trudă și implicare sufletească. Sfânta troiță pot spune că a început deja să facă minuni. Iar prima minune a început cu mine. Anul trecut, de Sf. Nicolae, am făcut prima slujbă la troiță, iar a doua zi am fost diagnosticat cu o boală incurabilă, în stadiu avansat. Prin rugăciune și cu puterea acestei troițe la care m-am rugat, după un an de zile, Dumnezeu a făcut minuni și m-am vindecat. Oricine se va ruga la această troiță va dobândi de la Dumnezeu împlinirea cererilor înălțate.
Toți cei care treceți pentru a vedea această lucrare sfântă, vă rog să poposiți câteva minute, să vă rugați la ea, dar și să aveți grijă să o păstrați curată, pentru că a fost făcută cu multă dragoste întru pomenirea celor dragi și în semn de recunoștință față de Dumnezeu, de către familia Roxana Natalia și Theodor Aniel Nedelcu Pațurcă.”

Momentul sfințirii troiței s-a încheiat cu oferirea daurilor pregătite de către familia Nedelcu Pațurcă pentru 50 copii, dar și pentru enoriașii prezenți, în memoria celor care au purtat numele Nicolae.
Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primarul Gheorghe Dobre: ,,În 2021 am continuat investițiile în comuna Modelu”

mar dec. 21 , 2021
Autor: Anna-Maria Gonciu Primarul comunei Modelu, Gheorghe Dobre, are în plan câteva investiții importante, în 2022, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și educația. Două grădinițe au fost renovate, cea cu program prelungit va fi ridicată în totalitate, dar vor continua și proiectele de asfaltare drumuri și canalizare. Gheorghe […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!