Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei”, pe podiumul Olimpiadelor Kaufland

Print Friendly, PDF & Email

foto CNBS Kaufland1foto cnbs kaufland 2Proiectul  Olimpiadele K ce a mobilizat 1.190 de instituții de învățământ din întreaga țară  şi-a  anunțat învingătorii.  Locul întâi a fost premiat cu 40.000 de euro, locul doi cu 30.000 de euro, iar următoarele 101 școli din clasament au fost recompensate cu câte 20.000 de euro fiecare. În această competiţie a intrat şi Colegiul nostru, clasându-se pe locul 21 cu punctaj maxim, 7800 de puncte. Premiile vor fi folosite pentru proiecte care să aducă îmbunătățiri școlilor sau actului educațional .

Competiția a constat într-un maraton al activităților educative extrașcolare(106) în domeniile: protecţia mediului, sport şi sănătate, creativitate şi tradiţii, ştiinţe şi cultură. Astfel, participanţii au fost antrenaţi pe o scală largă de către acest concurs superb.

Programul a reprezentat o competiție națională care şi-a propus să încurajeze desfăşurarea de activităţi educaţionale în şcoli, pentru a stimula, în rândul elevilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, lucrul în echipă şi alte abilităţi în acţiuni precum: civilizaţie în trafic, creatii literare, cumpărături inteligente, dans şi muzica, design vestimentar,dinţi frumoşi şi sănătosi, eco-bricolaj, ecologizare, educaţie financiara, estetica urbană, expoziţii interne, orientarea profesională, pacheţelul sănătos, plantare, prim-ajutor, proiecte inovative/soluţii practice, protejarea resurselor, reciclarea deseurilor, sport şi nutriţie, stil de viaţă activ, teatru, traditii, vizite culturale, vizitie informative etc.

foto cnbs kaufland 3Proiectul a fost primit cu entuziasm de către profesorii și elevii participanți

Dincolo de premii şi de beneficiile financiare,  în urma acestui program a încolţit şi o schimbare la nivel de mentalitate: participanţii au conştientizat că învăţarea şi activităţile şcolare pot fi plăcute, atractive, iar educaţia nu este doar responsabilitatea profesorilor, ci a întregii comunităţi.

Ne bucură faptul că liceul nostru se află în topul clasamentului  acestui program, că activitățile de educaţie nonformală sunt apreciate şi promovate prin programe de impact la nivelul ţării, creând oportunităţi de dezvoltare a unităților de învățământ preuniversitar și de atragere a fondurilor extrabugetare pentru crearea unor condiții optime în vederea asigurării unei educații de calitate.

Acest program ne-a oferit contextul potrivit de a dezvolta  armonios  caracterele copiilor şi mai ales de a oferi şansa cadrelor didactice  de a pune şi mai multă pasiune în formarea noilor generaţii.De asemenea , ne-a oferit oportunitatea de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Cu acest prilej Colegiul National Barbu Stirbei Calarasi a dovedit că dezvoltă la elevi toate competenţele, are o echipa de succes, este deschis către viaţă.

Prof. Eufrosina Amza, director Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei”

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Reabilitarea fostei Unităţi Militare, din Măgureni, rămâne valabilă…pe hârtie

joi mart. 24 , 2016
După ce în urmă cu, aproximativ, 3 ani de zile, a fost achiziţionată, cu surle de trâmbiţe, de către Consiliul Judeţean, Unitatea Militară din Măgureni, aceasta zace, în prezent, într-o mare paragină. Fostele cazarme ale Unităţii de Infanterie sunt într-o stare avasată de degradare, devenind, pe zi ce trece, adevărate […]