Colegiul Naţional ,, Barbu Ştirbei”, din nou pe podiumul olimpiadelor şi concursurilor şcolare

Olimpici 2Colectivul  Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei” din Călăraşi  a ridicat, şi în acest an, ştacheta  la competiţiile  şcolare naţionale şi internaţionale. Cei mai buni elevi călărăşeni au confirmat, şi de această dată, prin rezultatele obţinute la olimpiadele şi concursurile  şcolare, performanţa educaţională a liceului în care ei se pregătesc pentru viaţă. Sub coordonarea profesorilor al căror ţel este buna pregătire  în domeniile pe care le predau la catedră, elevii Colegiului ,,Barbu Ştirbei”  au  demonstrat că sunt cei mai buni. Acest aspect a fost evidenţiat şi de directorul Colegiului ,,Barbu Ştirbei”, care s-a arătat entuziasmată de  premiile obţinute, în urma muncii asidue a elevilor şi profesorilor acestei unităţi şcolare.

,,Sunt copleşită de bucurie, emoţie, mândrie, recunoştinţă când văd că vin rezultate foarte bune din toate părţile (olimpiade şi concursuri  şcolare, olimpiadele Kaufland, Gala liceelor, proiecte internaţionale etc. E semn că în şcoală se sădeşte sămânţă pentru toate inteligenţele, că suntem din ce în ce mai performanţi şi mai inovativi, că îmbinăm armonios activităţile formale cu cele nonformale la cote maxime, ca fiecare valoare se converteste in valori.

Iată câteva rezultate care reconfirmă că a fi elev/profesor la Colegiul National”Barbu Stirbei”este o cinste dar si o responsabilitate; cinstea de a fi printre cei foarte buni si responsabilitatea de a fi la înaltimea exigentelor si de a duce mai departe renumele liceului.

Prezentarea rezultatelor imi aduce aminte de cuvintele lui Maurice Debesse” Fericit este copilul care gaseste in fiecare etapa a drumului pe educatorul capabil sa insufle treptat forta si elanul necesare implinirii destinului sau de om.”, a spus prof. Eufrosina Amza.

Rezultatele obţinute de elevii Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei”la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, din acest an:

Alexandra Tuţă Premiul III Olimpiada naţională de lectură

Va participa la faza internaţională

Prof. Monica Mustăţea
Alexandra Tuţă Premiul II Olimpiada naţionala de franceză Prof.Monica Parapiru
Ruxandra Muşat Menţiune Olimpiada naţionala de lb. şi literatura română Prof. Simona Mihai
Andreea Cornea Menţiune Olimpiada naţionala de lb. şi literatura română Prof. Simona Mihai
Georgiana Dedu Menţiune Olimpiada naţională  de religie Prof. Valentina Duţă
Concurs de discurs public în limba engleză Rădăcina Alina- premiul I semifinala naţională  Prof.Graţiela Preda
Olimpiadele Kaufland Punctaj maxim 7800 de puncte

Premiu  în valoare de 20.000 euro

Coordonator,

Director Eufrosina Amza

Gala liceelor Premiul I Prof. Marilena Decu

Prof. Mariana Oprea

Parinte- Marcela Popescu

Proiectul de formare profesională

„Digitization of Teaching for Curricular Innovation

and Professional Development for Teachers     ”

12 profesori  de matematică, fizică, chimie, biologie, limba engleză, limba  şi literatura română, socio-umane, limba franceza  au participat la cursuri şi schimb de experienţă în mai multe oraşe europene: Sevilia, Helsinki, Barcelona, Benalmadena-Malaga. Coordonator,

Prof. Marinela Dinca

Proiectul „The River Danube, a Gift of the Past,a Treasure for The Future”  

Participanţi  trei elevi

 Prof. Carmen Marica
Concursul naţional pentru liceeni  “Euroscola” 24 de elevi şi 2 profesori au participat la  Euroscola Day, la Parlamentul de la Strasbourg. Prof. Marinela Dinca

Prof.Gili Dumitrescu

Concursul NASA

(cls a IX –a)

Menţiune Director adjunct,

Prof. Corina Ionescu

Elevii olimpici ai Colegiului au ţinut să  mărturisească  impresiile cu care au venit de la competiţiile la care au participat:

Cornea Andreea,  elevă în clasa a XII a G:,,Începând cu data de 20 aprilie, pot spune că am trăit „experienţa adolescenţei mele”. Deşi totul a luat sfârşit foarte repede (24 aprilie), încă simt acele clipe petrecute la Târgovişte cum renasc în universul meu lăuntric. Olimpiada de Limbă si Literatură Română a reprezentat o etapă semnificativă din drumul meu spre succes. Prin calificarea la naţională şi prin obţinerea unei menţiuni (110,35 puncte din 120 puncte), mi-am dovedit mie, eului meu interior,că pot depăşi acest banal real în care adevăratele valori sunt puse la zid . Pe lângă faptul că am întâlnit oameni minunaţi pe care o să-i port în suflet mereu, am reuşit „să sparg” barierele potenţialului meu creator. În urma acestei experienţe, pot afirma faptul că mă simt ca un adevărat „truditor al condeiului” . Dar succesul meu are numeroase puncte de plecare în talentul meu, în dorinţa de a crea şi de a schimba prejudecăţi legate de domeniul literar. Pe lângă toate acestea, vreau să subliniez ideea următoare: „Un profesor deschide poarta spre noi orizonturi ”. Cu alte cuvinte, „poarta  mea spre succes”  a fost deschisă de doamna profesoară, Simona Mihai. Faptul că am regăsit în dumneaei un model demn de urmat, cât şi o doză de profesionalism aflată la apogeu, m-a determinat să transform aceste calităţi în coordonate ale împlinirii mele profesionale şi spirituale. Această experienţă a fost una marcantă pentru viaţa mea de licean, deoarece am urcat treptele spre desăvârşirea viitorului adult.

Sfat pentru tine, cititorule: Apreciază literatura  poporului tău, pentru că te diferenţiază într-o lume atât de dominată de automatisme şi dogme.”

 Ruxandra Muşat  elevă în clasa a XI-a G. ,,În anul şcolar 2015-2016, am participat la faza naţională a Olimpiadei de Limbă şi Literatură Română, unde am obţinut Menţiune. Experienţa olimpiadei naţionale a fost un prilej de a-mi îmbogăţi atât bagajul de cunoştinţe, în ceea ce priveşte limba şi literatura română, cât şi o oportunitate de a lega noi prietenii şi de a descoperi noi laturi ale personalităţii mele. Cu toate că am intrat în cursa pentru marele premiu  având drept competitori elevi din licee şi oraşe de renume  din România, am reuşit  să obţin  un punctaj  mai mare decât ei şi să îmi reprezint judeţul  cu mândrie . Consider  că nu aş fi ajuns în acest punct fără îndrumarea excelentă a doamnei profesoare Simona Mihai, şi fără pasiunea pentru literatura. Participarea şi pregătirea pentru Olimpiada de Limba şi Literatura Română nu a însemnat doar o experienţă prin care mi-am îmbunătăţit cunoştinţele, cât şi o oportunitate de a acumula noi cunoştinţe ce pot fi aplicate în viaţa cotidiană. Aştept cu nerăbdare următorul an şcolar pentru a participa din nou la olimpiadă, pentru a  încheia  una dintre etapele formării mele ca adult. Îmi doresc ca, într-o zi, să urmez modelul doamnei mele profesoare şi să pregătesc  tinerii frumoşi pentru astfel de concursuri, să împărtăşesc cu ei învăţăturile despre tezaurul cultural român.”

Si profesoara de limba şi literatura română, Monica Mustăţea, cea care a sprijinit-o pe  Alexandra Tuţă în ascensiunea sa  competiţională, a dorit  să reliefeze pasiunea şi dragostea acestei eleve pentru literatură.

,,Anul acesta ne-a adus confirmarea valorii şi a  calităţii pe care Alexandra a dovedit-o anul trecut. Ea a obţinut, pentru a doua oară, consecutiv, calificarea la etapa internaţională a Olimpiadei de Lectură, dovedind ambiţie şi dorinţă  de a se desăvârşi.

Intrarea în Lotul Olimpic este rezultatul unei munci susţinute, a unui efort permanent, dar şi a unei pasiuni pentru limba şi literatură, rar întâlnite.

Premiul al III -lea obţinut la OLAV  dovedeşte, încă o dată, calităţile  de bun orator, de analiză şi  de sinteză, care  fac din Alexandra cel mai valoros elev al Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei ” Călăraşi . Le doresc tuturor profesorilor să aibă parte de o asemenea „întâlnire” care să le încununeze munca şi eforturile, pentru a simţi împlinirea pe care eu o simt astăzi.”,   a precizat prof. Monica Mustăţea.Olimpici 3

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Astăzi, sunteți așteptați la teatru/ „Pasărea măiastră”

mar mai 17 , 2016
În această seară, începând cu ora 18,00, la sala de teatru Barbu-Știrbei Călărași se va juca piesa de teatru „Pasarea măiastră”, cu Adriana Trandafir în rolul Mariei Tănase. Teatrul de pe Lipscani va invita sa deschideti portile timpului si sa pasiti, prin ele, alaturi de Adriana Trandafir, in acest spectacol […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!