Cezar Neagu: ,,Mai avem o lună, de lucru, pe reţelele de alimentare cu apă şi canalizare”

Print Friendly, PDF & Email

cezar neaguAmplul proiect CL8, implementat de SC Ecoaqua, în municipiul Călăraşi este aproape de final.  Chiar dacă, în  prezent, călărăşenii sunt nevoiţi să suporte cu stoicism lucrările  desfăşurate la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, până la finele acestui an proiectul respectiv va fi terminat. Cezar Neagu, directorul SC Ecoaqua, a dat asigurări că proiectul  CL8 este realizat, în proporţie de 70%.

,,Reţelele sunt aproape  gata. La canalizare, din cei 22 km, sunt terminaţi 18 km, iar la apă, la fel.  Însă, din punct de vedere valoric, proiectul CL8 este mult rămas în urmă, pentru că multe din aceste valori, reprezintă echipamente noi care înseamnă pompe, cămine de vane şi de monitorizare, Din punct de vedere valoric, proiectul este realizat în proporţie de 30%. Iar acest lucru se datorează achiziţiei întârziate a echipamentelor. Întreruperea accidentală a apei din oraş pentru o avarie, o făceam până acum şi încă o facem, oprind uzina. Toată lumea are de suferit. Am gândit toate zonele în care se vor monta cămine de vane, pentru ca majoritatea avariilor care vor apărea pe viitor să poată fi izolate în zona respectivă, ca să nu afectăm întregul oraş. Toate căminele ce au rolul de monitoriyare vor fi utilate cu echipamente noi. De aceea, la unele intersecţii din oraş mai sunt săpături pentru că nu au sosit la timp, aceste  echipamente pentru cămine. Undeva  la 1, 15 octombrie o să înceapă să sosească echipamentele respective  şi  acest proiect se va derula mult  mai rapid. Mai avem o lună de lucru, pe reţele” a precizat directorul Neagu.

După 20 septembrie, încep lucrările pe strada Bucureşti

,, Această ultimă etapă va fi cea mai grea, pentru că se va ataca toată strada Bucureşti , din zona ,, 5 Călăraşi”, până la strada I.L. Caragiale.  Am stabilit cu constructorul, ca, după data de 20 septembrie, să atacăm strada Bucureşti, cu mai multe formaţii şi  utilaje de lucru. Teoretic, nu vom bloca strada Bucureşti, dar vor exista unele zile când va fi întreruptă circulaţia rutieră. Celelalte zone  pe care se vor derula lucrări sunt:  strada Heliade Rădulescu, zona Bisericii Sfânta Anastasia şi strada Sloboziei, pe tronsonul:  Consiliu Judeţean -intersecţia Bălan.  Estimăm să terminăm până pe data de 15 octombrie, să băgăm ţeava în pământ, pe toate străzile ca după aceea să trecem la  readucerea acestora la stadiul iniţial.  Eu sper  ca la 31 decembrie să ajungem cu proiectul,  la final” a mai adăugat directorul Ecoaqua.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Campania ,,Investeşte în educaţie" a dat roade: 40 copii călărăşeni au primit rechizite şi ghiozdane noi

sâm sept. 5 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Bucurie, satisfacţie, recunoştinţă. Sunt doar câteva cuvinte care pot să redea sentimentele  ce puteau fi citite  pe chipurile luminoase ale copiilor  care au primit, recent, cărţi, rechizite şcolare şi ghiozdane noi. Campania ,, Investeşte în educaţie” a adus un strop de fericire pentru 40 de […]