Cetăţenii deranjaţi de nunţile romilor pot sesiza Poliţia Locală şi Numărul Unic de Urgenţă 112

Nunta-de-romiOdată cu venirea verii, nunţile organizate de cetăţenii de etnie romă au şi început să tulbure liniştea şi ordinea publică în municipiul Călăraşi. În timpul unor astfel de manifestări, se blochează străzile iar muzica, dată la maxim, creează un mare disconfort în cartierele respective. Pentru a preîntâmpina apariția problemelor generate de desfășurarea unor astfel de evenimente, la sfârșitul lunii mai a avut loc, la sediul Prefecturii Călărași, o întâlnire la care au participat subprefectul Florin Stoia, Viceprimarul municipiului Călărași Marius Dulce, adjunctul sefulului Poliției municipiului Călărași, Nelu Paraschiv, șeful Compartimentului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Călărași Viorel Ghiveci , directorul poliției Locale Călărași Daniel Anghel și 40 de reprezentanți ai cetățenilor de etnie romă din municipiu. Potrivit discuțiilor purtate s-a stabilit, de comun accord, că organizarea acestor evenimente să se desfășoare fără a fi blocate străzi, volumul muzicii să fie la un nivel care să nu deranjeze ordinea publică și fără a deranja locuitorii din municipiu și tot în cadrul acestei întâlniri s-a adus la cunoștința reprezentanților romilor că nerespectarea prevederilor legale constituie contravenție, iar cei ce nu vor respecta legile în vigoare sunt pasibili de amenzi și dosare penale.

Primăria municipiului Călărași dorește să informeze toți cetățenii municipiului că nu există vreo prevedere legală în conformitate cu care să se acorde autorizații care să permită desfășurarea acestor evenimente și că sesizările privind nerespectarea condițiilor de desfășurare ale acestor evenimente ( blocat de străzi, zgomot, etca€¦) se pot face la numărul de telefon: 0242.313.525 Poliția Locală și numărul unic de urgență 112.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Oltenița a câştigat un nou proiect ERASMUS+

lun iul. 13 , 2015
Înca un succes pentru Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, Olteniţa! Proiectul „Dezvoltarea competenţelor de marketing ale elevilor prin activităţi de practică în U.K., pentru o piaţă a muncii europeană” aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, un proiect de mobilitate pentru elevi, este un produs […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!