Campania „Shoe Box”, în sprijinul copiilor cu nevoi speciale, din Călăraşi

  Anul acesta, Fundatia C.I.D. din Marea Britanie a dorit să aducă în strop de bucurie in sufletele copiilor cu nevoi speciale din Călăraşi oferindu-le darurile colectate prin cunoscuta campanie Shoe Box. Fundaţia CID  a trimis pachete cu cadouri tuturor copiilor grupelor de grădiniţă speciale, fraţilor şi surorile copiilor cu cerinţe  educaţionale speciale (CES) precum şi copiilor care nu au posibilitati materiale, din Călăraşi. Toate cadrele didactice din grădiniţele speciale integrate , Grădiniţa cu Program Prelungit “Amicii” din Călăraşi, Grădiniţa cu Program Prelungit “Step by step”, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 5  s-au mobilizat pentru a face o bucurie copiilor, preluând cutiile cu daruri din partea Fundaţiei CID.

Fundatia C.I.D. s-a alăturat campaniei „Shoe Box”, acum 25 de ani, având ca misiune împărtăşirea dragostei şi grija oamenilor faţa de oameni, prin intermediul unei cutii – „Love in a Box”.

Pornind de la acest concept, de-a lungul celor 25 de ani, Fundaţia C.I.D., din Marea Britanie, prin intermediul numeroşilor săi voluntari, a creat aceasta campanie, în cadrul căreia oameni cu suflete deschise au ales, ca de fiecare Crăciun, să aducă bucurie celor aflaţi în nevoie.

În fiecare an, cu câteva luni înaintea Sfintelor Sărbători copiii din cadrul şcolilor din Anglia şi enoriaşi ai diferitelor biserici încep să colecteze numeroase lucruri, pe care, apoi, cu dragoste, le aşează într-o cutie de pantofi.

Toate aceste cutii sunt depozitate cu grija şi încărcate în numeroase tiruri care înlocuiesc sania Moşului şi care se îndreapta  spre ţara noastră, cu darurile lui Mos Crăciun.

Fundatia C.I.D. România a preluat, în fiecare an, cu aceeaşi responsabilitate, darurile Moşului şi s-a bucurat de oportunitatea de  ajută ca acestea sa ajunga la destinaţie.

Şi, mereu, cadourile au ajuns la destinaţie … la copiii din sate îndepărtate, aflaţi în nevoie, care, poate, pentru prima dată, au strâns în braţe jucării frumose şi strălucitoare, au purtat căciuliţe şi mănuşi colorate, au mâncat acadele şi caramel, la copiii din spitale şi centre de îngrijire, cărora puţini vin să le deschidă poarta şi să le ofere un motiv de a zâmbi în preajma sărbătorilor, la copiii   defavorizaţi din şcoli, care, poate, pentru prima dată, nu au mai simtit diferentele financiare şi s-au bucurat de un cadou ca şi ceilalţi colegi din clasa, la tineri, adulţi şi vârstnici pentru care viaţa nu a fost chiar aşa de uşoara şi nici mereu aşa de darnică.

Toate aceste lucruri şi emoţii, Fundatia C.I.D. le-a pus într-o cutie şi le-a promovat, an de an, în rândul comunităţii, arătând fiecăruia că este preţuit, că este important şi că nu este singur.

Cadrele didactice, copiii şi părinţii, din Călăraşi,  mulţumesc  Fundatiei C.I.D. pentru implicarea pe care a avut-o, an de an.

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Cercetașii călărășeni au oferit momente de bucurie, celor pe care i-au colindat

joi dec. 29 , 2016
După încă un an de activitate, cercetașii de la Călărași, coordonați de comisar general cercetaș în Asociația Cercetașilor Creștini Români, Mihail Zanfir, au încheiat anul cu obișnuitul program de sărbătoare, pregătit pentru Crăciun. Scenetele și cântecele de sezon au fost realizate cu multă atenție și dăruire, pentru a-i bucura pe […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!