Călărași/1,6 milioane de euro pentru reabilitarea străzii Varianta Nord

 varianta nordReabilitarea străzii Varianta Nord, tronsonul de drum care se intersectează cu strada Sloboziei și până la intersecția cu str. București (zona COMCEH) , va deveni o realitate, în acest an.

Conform proiectului ce va fi supus dezbaterii consilierilor locali, în această săptămână, reabilitarea urmează să fie făcută pe o lungime totală de 2166,82 m. În ședință, va fi aprobată documentația tehnică, urmând, apoi, ca lucrarea să fie scoasă la licitație.

Banii ce vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, vor fi decontați pe parcursul execuției lucrărilor de reabilitare.

Drumul de centura din municipiul Călărași, care în nomenclatorul străzilor apare cu denumirea de strada Varianta Nord, este amplasat în partea de nord a  municipiului Călărași, pe acesta fiind dirijat traficul greu, de la intrarea în oraș (zona S.C.SIDERCA S.A.) până la iesirea din oraș (str. București, zona S.C.COMCEH) spre comuna Modelu. Din toata lungimea străzii Varianta Nord, numai tronsonul delimitat de drumul național DN21 (în prelungirea străzii Sloboziei) și str. București, este tratat în acest proiect în vederea reabilitării.

În expunerea de motive se menționează că suprafața de teren ocupată are următoarele componente:

  • Suprafață de teren ce va fi ocupată de obiectiv va fi de circa 23.035,25 mp
  • carosabil – 17.657 mp;
  • trotuare pietonale – 1298,4 mp.
  • lungime stradă – 2.166,82 ml
  • lățime parte carosabilă- 7 m

Sistemul rutier existent este compus din îmbrăcăminte asfaltică, îmbrăcăminte de ciment degradată cu dale sparte, fisurate, tasate, exfoliate, îmbrăcăminte executată înainte de anul 1985.

De asemenea, sunt zone de margine deja deteriorate, betonul fiind practic turnat fără rosturi, deci ne așteptăm la alte degradări. Conform încheierii nr. 6033 imobilul este înscris în cartea funciară nr.27519 cu nr. cadastral 27519 și face parte din domeniul public al municipiului Călărași.

Zona refăcută nouă nu acoperă lățimea unei benzi de circulație astfel că se mai creează un rost cu betonul vechi care rămâne pe o lățime mică (circa 1 metru) și pe o zonă de margine oricum mai degradată.

Având în vedere situația existentă a arterei rutiere, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație, confort și siguranța participanților la trafic se realizează modernizarea sistemului rutier existent:

  • în plan – menținerea în totalitate a elementelor geometrice caracteristice, configurația și lățimea părții carosabile și executarea unor trotuare fără a se face exproprieri și a se ocupa alte terenuri suplimentare;
  • în profil –  pentru banda cu lucrări edilitare, se va desface structura existenta și se va construi o structura rutieră noua.

Valoarea proiectului este de 7.286.378 lei, respectiv 1.632.985 euro.

Please enter banners and links.

Next Post

Fundulea – reţinuţi pentru fapte săvârşite cu violenţă

mie ian. 20 , 2016
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au dispus la data de 19 ianuarie 2016 măsura reţinerii faţă de două persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Nicolae, de 39 ani, şi G. Sorin, de 19 ani, ambii din […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!