Călărași/ Prezență, în număr mare, a cadrelor MAI, de ziua votului

Duminică, 5 iunie, pe toată durata desfășurării alegerilor locale, peste 1000 de cadre ale MAI (politisti, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alte cadre ale structurilor teritoriale ale MAI), din județul Călărași, vor fi în acțiune.

Conform unui comunicat de presă, Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Peste 600 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 310 poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă, fiind sprijiniți de efective de jandarmi.

De asemenea, dintre cele 235 secţii de votare constituite la nivelul judetului Călărași, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 51 de secţii.
La restul secțiilor de votare, paza este asigurată cu alte 370 de efective de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alte cadre ale structurilor teritoriale ale MAI.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, peste 200 de poliţişti în echipele operative constituite la nivelul a 15 centre zonale.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 75 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

UPDATE/ Prezența la vot/ Călărașiul, printre județele fruntașe

Dum iun. 5 , 2016
Nu mai puţin de 256.718 de călărășeni sunt aşteptaţi la vot, la alegerile locale 2016, conform listelor electorale comunicate şi validate de Autoritatea Electorală Permanentă. În cele 55 de localități, au fost organizate 235 de secții de votare. În municipiul Călărași, sunt așteptați la vot, 63.860 de persoane,  iar în […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!