Calarasi/Piața Mare va intra într-un amplu proces de modernizare

Autor: Florentina Chiru
14.06.2018

Primarul Daniel Ștefan Drăgulin a convocat miercuri, 13 iunie, o ședință operativă cu viceprimarul Viorel Ivanciu, colegii din cadrul Direcției Urbanism, Direcția Tehnică, Economică și SP Piețe Oboare pentru a se lua decizii importante vizavi de lucrările de modernizare ale Pieței Agroalimentare din centrul orașului.

Amplasată în intravilanul municipiului Călărași, Piața Agroalimentară, cunoscută și ca Piața Mare, va intra în perioada imediat următoare într-un amplu proces de modernizare. Piața, cu o suprafață de 2310 mp (hala metalică plus construcțiile aferente), deservește o parte importantă a municipiului, fiind extrem de necesară.

În prezent, se lucrează la întocmirea caietului de sarcini, urmând, ca ulterior, lucrările de demolare să se încarce pentru atribuire, pe SEAP.

Concomitent cu lucrările de demolare, estimate a avea un termen de execuție de trei luni, se lucrează și la finalizarea studiului de fezabilitate pentru execuția noii piețe.

Noul spațiu agroalimentar va cuprinde locații amenajate pentru comercianții de fructe și legume, lactate, carne, pește, brânzeturi și flori, zonă acoperită pentru tarabele producătorilor, sector pentru vânzătorii de păsări vii, grupuri sanitare și birou administrativ.

În timpul derulării lucrărilor de demolare și reconstrucție, toți producătorii și comercianții vor fi mutați în incinta halei de carne.

Executivul Primăriei Municipiului Călărași dorește ca noua Piață Agroalimentară să își păstreze destinația ca și până acum și, mai mult decât atât, se va cere în caietul de sarcini să se păstreze o arhitectură tradițional românească.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Comunicat de presa

lun iun. 18 , 2018
Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) Alin Drăgulin, candidatul PNL la primăria municipiului Călărași:,, Adevărul trebuie să fie știut de călărășeni!” - 31 mai 2024 Primarul Comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, își prezintă cele mai importante proiecte […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!