Călărăşenii pot solicita ajutoare de căldură

Print Friendly, PDF & Email

foto ajutoare incalzireCălărăşenii cu venituri reduse  pot beneficia, şi în această iarnă, de ajutoare de căldură. Începând cu ziua de luni, 20 octombrie,  Primaria Călăraşi primeşte  dosare pentru acordarea subvenţiei la căldură, pentru sezonul rece 2014-2015. Condiţiile de acordare pentru acest tip de ajutor social sunt aceleaşi ca şi anul trecut. Pot beneficia de ajutoare pentru încălzire familiile şi persoanele singure care utilizează ca modalităţi de încălzire energia termică în sistem centralizat, gazele naturale, energia electrică, lemnele, cărbunii ori combustibilii petrolieri. Persoanele singure trebuie să aibă un venit,  maxim, de 1082 de lei, în timp ce familiile trebuie să se încadreze în suma de 786 lei, pe fiecare membru. Consumatorii care folosesc însă gazele naturale şi energia electrică pentru încălzirea locuinţei trebuie să aibă un venit maxim de 615 lei, pe mebru de familie.

Cine poate solicita ajutoare de căldură

Consumatorii vulnerabili, respectiv familiile şi persoanele cu un venit lunar cumulat de până la 155 lei, beneficiază de o subvenţie în sumă de 240 lei. Pentru cei ale căror venituri lunare se situează între 155,1 lei şi 210 lei, cuantumul ajutorului pentru încălzire este de 216 lei, iar persoanele cu venituri între 210, 1 lei şi 260 lei vor primi 192 lei. Totodată, pentru cei care au un venit lunar între 260,1 lei şi 310 lei, se acordă un ajutor de 168 lei, iar persoanele care câştigă între 310,1 lei şi 355 lei, vor primi, ca subvenţie, suma de 144 lei. 120 lei pe lună vor primi cei cu venituri lunare între 355,1 lei şi 425 lei, iar persoanele, ale căror venituri se încadrează în pragul imediat următor, cu o limită maximă de 480 lei, vor primi un ajutor în sumă de 96 lei. Cei care înregistrează venituri cuprinse între 480,1 lei şi 540 lei vor primi o subvenţie la încălzire de 72 lei, iar familiile şi persoanele care se încadrează la ultimul prag, cu venituri cuprinse între 540,1 lei şi 615 lei, vor beneficia de un ajutor în valoare de 48 lei/lună.

Documentele necesare pentru obţinerea ajutorului de încălzire

Pentru a obţine ajutoare de încălzire, persoanele care se încadreaza în veniturile şi condiţiile impuse de stat trebuie sa completeze o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere în ceea ce priveşte veniturile, dar şi bunurile deţinute, precum şi actele doveditoare care să ateste veniturile nete (talon de pensie, şomaj, alocaţie de stat pentru copii, adeverinţă de salariu, certificatul de încadrare în grad de handicap, etc).

Ajutoarele de încălzire nu se acordă persoanelor/familiilor care dețin: clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești sau alte imobile aflate în proprietate, mijloace de transport (autoturism /autoturisme și/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile, mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani), terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală, depozite bancare de peste 3.000 de lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de primăria Călăraşi, dosarele se primesc pănă pe  data de 30 noiembrie, inclusiv, pentru acordarea ajutorului de căldură aferent lunii noiembrie. De asemenea, se pot solicita ajutoare de căldură în fiecare lună din această iarnă, plata făcându-se pentru  luna în care s-a depus solicitarea. În sezonul de iarnă 2013-2014, la nivelul municipiului Călăraşi, au beneficiat de ajutoare de căldură 2252 de familii.

Persoanele interesate pot găsi fomularul de  cerere şi declaraţia pe proprie răspundere la sediul primăriei Călăraşi sau le pot descărca de pe site-ul acestei instituţii.( www.primariacalarasi.ro/).

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

17 primării călărăşene au primit bani pentru reabilitarea drumurilor

lun oct. 27 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, puşculiţa cu bani a Consiliului Judeţean s-a deschis, din nou, pentru unele localităţi din judeţul Călăraşi. În şedinţa extraordinară ce a avut loc, miercuri, 22 octombrie, a fost pusă în dezbatere o Hotărâre prin care se alocă suma de […]

Te mai poate interesa