Bunuri în valoare de peste 280.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

politisti-de-frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Călăraşi-I.T.P.F. Giurgiu au  confiscat bunuri (echipamente de telecomunicaţii, articole de îmbrăcăminte şi cosmetice) în valoare totală de peste 280.000 lei, pe care reprezentanţii a două societăţi comerciale le transportau fără documente de provenienţă sau însoţire a mărfii.

 În data de 17.02.2016, ora 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, aflaţi în acţiune specifică de combatere a evaziunii fiscale în zona punctului de taxare,  autostrada A2- Feteşti, au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un cetăţean român.

La control, lucrătorii noştri au descoperit în autovehicul 14 kituri – dispozitive electronice de radiocomunicaţii – pentru echiparea turnurilor de telefonie mobilă, în valoare de 263.250 lei, pentru care reprezentantul firmei  nu a putut  prezenta documentele de provenienţă şi însoţire.

O oră mai târziu, în cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost oprită o autoutilitară condusă de un cetăţean roman, la controlul căreia poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe articole de uz casnic şi cosmetice, în valoare de 19612 lei, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi însoţire.

 

Administratorii celor două societăţi comerciale, cu sediul pe raza municipiului Bucureşti au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor L.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amenzi în valoare de 20.000,  respectiv 10.000 lei, iar bunurile transportate,  în valoare totală de 282.862 lei  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Scuarul de pe strada Bucureşti va fi reamenajat până la finele lunii aprilie

joi feb. 18 , 2016
 În curând, călărăşenii nu vor mai vedea imaginea jalnică a scuarului de pe strada Bucureşti .  Dacă în urmă cu doi sai trei ani, această zonă a fost amenajată ca o adevărată oază de trandafiri, după cum a gândit la acea dată, edilul Nicolae Dragu, în perioada  imediat următoare,  ea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!