BRCT Călărași/ 72 de proiecte, cu o valoare de 98.701.158 euro, se află în diferite stadii ale implementării

Print Friendly, PDF & Email

Programul Interreg V-A România-Bulgaria este un program finanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), lansat în 26 martie 2015, la Belogradchick, Vidin, Bulgaria şi care are ca obiectiv principal dezvoltarea zonei de graniţă dintre cele două ţări prin finanţarea unor proiecte comune, cu un buget total de 258.504.126 euro, alocat pe 6 axe prioritare.  Aria eligibilă a Programului este constituită din 7 judeţe din România (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

 Secretariatul Comun (SC) al Programului Interreg V-A România – Bulgaria, din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România – Bulgaria (BRCT Călărași), prin experţii săi, acordă asistenţă tehnică beneficiarilor, asigură monitorizarea proiectelor contractate aflate în implementare, asigură secretariatul Comitetului de Monitorizare al Programului (CM) şi acţionează ca un bun promotor al inițiativelor și rezultatelor obținute la nivelul Programului atât de organismele de management cât şi de beneficiari, prin campanii şi evenimente de informare și promovare.

 La acest moment, din cele 107 proiecte selectate de Comitetul de Monitorizare al Programului, în valoare de 139,554,974 euro, 72 de proiecte cu o valoare de 98.701.158 euro, se află în diferite stadii ale implementării, pentru care beneficiarii au depus cereri de rambursare în valoare de 5.051.363 euro. De asemenea, 228 de scrisori de intentie care au fost depuse de aplicanţi în cadrul celui de-al treilea apel de depunere a proiectelor, dedicat axelor prioritare 1, 2 şi 3, la termenul de 15 mai 2017, sunt în plin proces de evaluare.

Informarea și promovarea Programului reprezintă o altă preocupare constantă a Secretariatului Comun care a organizat în primul semestru al anului 2017, 6 evenimente de informare și promovare dedicate celui de-al treilea apel de proiecte, din care 3 în România și 3 în Bulgaria şi 6 sesiuni de instruire a beneficiarilor  pentru introducerea datelor în sistemul informatic e-MS, la sediul  BRCT Călărași.

 Pentru a afla mai multe informatii despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele transfrontaliere selectate de Comitetul de Monitorizare a Programului şi aflate în curs de implementare, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

IPJ Călărași/ 43 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

mie iun. 21 , 2017
 În această dimineață, poliţişti din Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, efectuează 43 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare. Vor fi puse în executare 45 de mandate de aducere. La data […]