Bogdan Georgescu: ,,Victoria lui Dinulescu… nicio surpriză”

Bogdan-Georgescu-2Prin intermediul unei declaraţii politice, preşedintele ALDE Călăraşi , Bogdan Georgescu a dorit să aducă în atenţia opiniei publice câteva aspecte din culisele  şedinţei Organizaţiei Judeţene PNL, de  săptămâna trecută, în urma căreia, liberalul  Marian Dinulescu a fost desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Redăm, mai jos, declaraţia politică a lui Bogdan Georgescu:

,,Precum Borgii din Star Trek, noul PNL oferă o singură variantă de supravieţuire: asimilarea. Altfel, rezistenţa este inutilă. Dar nu o asimilare doctrinară, ci asimilarea în rândul susţinătorilor marelui conducător unic, Filipescu, Preşedintele.

Joi seară, undeva în subsolurile consiliului judeţean, a avut loc una dintre cele mai feroce execuţii politice în PNL. După ce deputatul Iliuţă şi-a declarat intenţia de a candida, la alegerile locale, pe listele pentru consiliul judeţean, cel care a spus odată, PNL-ul sunt Eu, şi-a văzut visul împlinit. A prins ocazia de a-l face pe copreşedintele Iliuţă să “piardă”.  Pentru că era esenţial să arate la Bucureşti şi PNL-iştilor călărăşeni, că el este cel mai tare, că oricine se pune cu el “pierde”, că el este PNL-ul la Călăraşi, exact ca Băsescu… .

După ce l-a provocat pe Iliuţă cu declaraţia, nici eu şi nici Iliuţă nu vom fi pe lista de consilieri judeţeni, situaţie în care Iliuţă ar fi fost îndepărtat “elegant” de la cea mai importantă dintre pârghiile puterii locale, la reacţia acestuia de a candida la consiliul judeţean, a urmat pasul al doilea, “judecata activiştilor PNL-işti”.

Preşedintele, ca prin minune susţinându-l pe Dinulescu, a organizat rapid o şedinţă cu liderii locali PNL (democratică 100%), pentru ca aceştia să-şi aleagă viitorul candidat pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean.  Ce caraghioslâc, ca şi cum “oamenii preşedintelui” ar putea să voteze altceva decât unsul “preşedintelui”.

Trebuie să observăm ceva foarte interesant la comportamentul PNL-ului şi al preşedintelui său.  Pentru ei, nu contează deloc oamenii/cetăţenii ci numai activul de partid, pentru ei, preşedintele consiliului judeţean nu trebuie să facă ceva pentru oameni ci pentru liderii PNL-ului, pentru ei, consiliul judeţean este o instituţie care le serveşte interesele, nu o instituţie în slujba cetăţeanului. Şi asta nu este o idee nouă, pentru ei, ci este percepţia PNL-ului despre consiliul judeţean, că nu este al cetăţenilor ci este doar al lor.

Să ne aşteptăm ca după alegeri, după promisiuni mincinoase de campanie, să se schimbe PNL-ul în Făt-Frumos? Nici gând, exact ca lupul din zicală, “îşi schimbă blana, dar năravul ba!”

Frumoase au mai fost închiderea şedinţei şi rezultatul deliberării. După retragerea lui Iliuţă înaintea votului, domnul Dinulescu, candidând de unul singur, a obţinut cam 80% dintre voturi, câştigând o mare luptă politică şi devenind astfel candidatul PNL-ului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Din păcate însă, “ghinion”. Modificarea legii electorale nu mai permite candidatura pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, deci domnul Dinulescu va merge tot pe listă… . De ce atunci atâta tevatură? Nu cumva preşedintele vrea să-i paseze lui răspunderea alegerilor locale, pe care simte că le va pierde? Nu cumva, la toamnă, la parlamentare, vrea să apară tot ca un învingător, că să poată primi de la Bucureşti primul loc pe lista de senat?

Sau, poate că, dacă s-ar rezolva o “majoritate”, la momentul potrivit, într-o scenă adoima celei în care am auzit faimoasa replică ”Dragă Stolo’…(lacrimi şuvoi)”, preşedintele, rugat fiind, s-ar înscrie pe lista de consiliu, să fie şi el, să tragă lista, că-l vrea organizaţia… şi candidatul… .

Acum, Noul PNL, 50/50 PDL(mai spre 0), are acoperite toate oportunităţile alegerilor locale cu oameni fideli preşedintelui, Dragulin, cel care “nu linge unde a scuipat”,  Dinulescu, cel ascultător şi “gaşca”… iar în spate, umbra neagră a preşedintelui Filipescu.

Aşa cum am mai spus, că să revină la democraţie, PNL-ul trebuie să piardă.  Şi asta o pot face numai cetăţenii, la alegeri, prin vot.

Bogdan Georgescu

Preşedinte, ALDE Filiala Călăraşi”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Începe stagiunea teatrală de primăvară

lun feb. 22 , 2016
Începând cu luna  martie, Centrul Cultural Judeţean va oferi călărăşenilor o nouă stagiune teatrală. Şi în acest sezon, vor evolua, pe scena sălii de spectacole,, Barbu Ştirbei”, artişti de renume  ai teatrului românesc. Programul stagiunii teatrale de primăvară: Joi 03 Martie  – “EGOISTUL” – Teatrul Naţional Bucureşti Distribuţia: Radu Beligan, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!