BEC a decis: În județul Călărași se vor da jos afişele cu sloganul „USL trăieşte”

Print Friendly, PDF & Email

USL traisteLa nivel naţional, PSD-ul a inventat o temă artificială de campanie menită să inducă în eroare câţi mai mulţi alegători, pentru a-i determina să îi acorde votul la alegerile europarlamentare, din 25 mai. În fiecare localitate din judeţul Călăraşi au fost montate bannere si afişe electorale în care este inscripţionat sloganul ,,USL trăieşte”. Printre filialele judeţene ale PNL-ului care au contestat această stare de fapt, s-a numărat şi PNL Călăraşi care a depus o plângere la Biroul Electoral Judeţean (B.E.J.) Călăraşi, pe data de 10 mai, prin care a solicitat înlăturarea materialelor electorale ce conţin trimiteri explicite la USL şi interzicerea utilizării în campania electorală de către Alianţa PSD-UNPR-PC a însemnelor USL, fără acordul PNL. Biroul Electoral Judeţean a dat câştig de cauză filialei judeţene PNL Călăraşi, însă Alianţa PSD-UNPR-PC a contestat Decizia dată de B.E.J. la Biroul Electoral Central (B.E.C.).
În sedinţa ce avut loc miercuri, 14 mai, Biroul Electoral Central a respins contestatia depusă de Alianţa PSD-UNPR-PC şi a admis Decizia nr.12 emisă de Biroul Electoral Judeţean Călăraşi, prin care a dispus: „înlăturarea afişajelor electorale folosite de Alianţa PSD-UNPR-PC care conţin denumirea Alianţei Uniunea Social Liberală sub forma acronimului USL, de pe raza judeţului Călăraşi, şi aducerea la îndeplinire a măsurii administrative de înlăturare a afişelor electorale de către primarii localităţilor din judeţul Călăraşi”.
Decizia emisă de B.E.C este definitivă şi executorie, iar primarii călărăşeni sunt obligaţi să o respecte.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Facebook-ul și-a făcut datoria și ne-a informat: Ministrul delegat pentru dialog social a sosit la Călăraşi

mie mai 14 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În cursul zilei de miercuri, 14 mai, a sosit la Călăraşi Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru dialog social. Întâlnirea a fost găzduită de Prefectura Călăraşi, în cadrul Comisiei de Dialog Social. Culmea, dar de pe o reţea de socializare am aflat că avem un astfel […]