Audio/ „A fi sau a nu fi declasificat spitalul”- în varianta Ministerului Sănătății

Print Friendly, PDF & Email

spitalFaptul că Spitalul Județean de Urgență Călărași a fost declasificat de la gradul III, la gradul IV, nu mai este nicio noutate. Informația ne-a fost confirmată, în urmă cu trei săptămâni, de către Biroul de presa al ministerului.

Pe site-ul Ministerului Sănătății, la Spitalul Județean Călărași apare gradul III, cu conformare, datele fiind actualizate, conform răspunsului oferit de Biroul de Presă, colegilor de la Radio Voces Campi, marți, 5 aprilie.

Supriza a venit în momentul în care am discutat, din nou, cu cel care ne-a oferit datele, în urmă cu trei săptămâni, privind declasificarea.

Acesta ne-a spus, cităm: „Nu ați înțeles bine, nu a fost DEclasificat, a fost Reclasificat, adică e în aceeași categorie (grad) III, finanțarea rămâne aceeași, doar organizatoric se schimbă lucrurile. Dați-mi voie să vă citesc din răspunsul pe care îl am de la colegi: Spitalul nu a fost Declasificat și rămâne la gradul III, cu conformare.”

Audio spital categoria III —– click ca sa asculti

La numai o oră după acest dialog, reprezentantul Biroului de presă al M. Sănătății a revenit pentru a ne spune că…își cere scuze, dar răspunsul corect este că a fost Declasificat spitalul, la categoria IV, fiind vorba de o nelămurire.

“E o greșeală pe care ne-o asumăm și faptul că revenim la dvs. arată o deschidere spre comunicare.”, a concluzionat acesta.

Audio Declasificare spital —– click ca sa asculti

Mai jos, vă redăm solicitarea transmisă astăzi, Ministerului Sănătății, după aceste declarații contradictorii ale purtătorilor săi de cuvânt:

Revenim cu solicitarea de a ne spune daca Spitalul Judetean de Urgenta Călărași a fost incadrat din categoria III, in Categoria IV.

 Începand cu ce data si in baza carui Ordin intra in vigoare trecerea in categoria IV?

 In urma cu 3 saptamani, v-am trimis o adresa similara, privind declasificarea spitalului, si atunci ne-ati confirmat ca este clasificat in categoria IV (fara a specifica ordinul), din categoria III.

Acelasi lucru reiese si din adresa transmisa, pe fax, Spitalului Judetean, in urma cu aproape o luna de zile, desi nu apare pe hartie niciun numar la Ordinul dat de M.Sanatatii.

 Astăzi ne-a fost citită, la telefon, analiza Ministerului Sanatatii din care reieșea ca NU A FOST DECLASIFICAT SPITALUL (informatie data si colegilor de la radio), iar dupa o ora ati revenit si ni s-a spus ca este o greseala. 

Aveti doua analize diferite facute in privinta Spitalului Judetean din Calarasi, in care dintr-o analiza reiese ca nu a fost declasificat (conform datelor care ne-au fost citite de catre reprezentantul dvs) si o alta analiza prin care a fost declasificat?

Comunicarea facuta nu este contradictorie doar in ceea ce ne priveste pe noi, presa, ci si in ceea ce priveste autoritatile responsabile: Consiliul Judetean si DSP Calarasi, care nu au primit nicio informare de la Ministerul Sanatatii.

 Va rugam sa ne spuneti, totodata, cand au fost trimise adresele, de catre Ministerul Sanatatii, celor doua institutii, privind declasificarea, și daca ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial (in ce data).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Măsuri privind desfășurarea în bune condiții a meciului internaţional de handbal masculin

joi apr. 7 , 2016
Cu privire la organizarea meciului internațional de handbal masculin dintre reprezentantivele României și Israelului, din data de 10.04.2016, ora 18:00, Primăria Municipiului Călărași face cunoscut faptul că, pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţilor şi evitarea problemelor de trafic în zona Sălii Polivalente, se va restricţiona traficul rutier […]