Asociaţia ,,Voluntariat pentru sănătate Călăraşi” , în sprijinul persoanelor aflate în dificultate

Print Friendly, PDF & Email

volutariat pt sanatateambulantaWP_20160105_002Înfiinţată în luna mai, 2015, pe lângă Serviciul Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Călăraşi, Asociaţia ,,Voluntariat pentru sănătate Călăraşi”  îşi propune să dezvolte serviciile de intervenţie şi de prim ajutor pentru persoanele aflate în dificultate. În acelaşi timp, asociaţia constituie  o importantă resursă de formare profesională pentru persoanele care doresc să activeze în domeniul medical.

50 de voluntari activează în Asociaţia,, Voluntariat pentru sănătate Călăraşi”

Începutul activităţii asociaţiei a fost unul destul de  anevoios, întrucât, mulţi dintre angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Călăraşi nu au fost  tentaţi să devină membri ai acesteia. După adoptarea Statutului, mulţi dintre aceştia au înţeles care sunt obiectivele ce vor fi transpuse în practică, odată cu  intrarea în legalitate a asociaţiei.  Alexandru Chiriţă, directorul tehnic al SAJ Călăraşi şi  membru fondator al asociaţie, a relatat pentru ,,Actualitatea de Călăraşi” că, la ora actuală ,,Volutariat  pentru sănătate” numără peste 50 de membri. ,,Mulţi dintre ei sunt salariaţi  ai SAJ, dar, pot spune că avem şi voluntari din comunitate care activează în asociaţia noastră. Ţinînd cont de faptul că SAJ se confruntă cu deficit de personal, voluntarii din asociaţie sunt de mare sprijin. Ei însoţesc echipajele noastre la unele intervenţii şi dau o mână de ajutor asistenţilor medicali, pentru că mulţi dintre  aceşti voluntari urmează studii medicale sau sunt absolvenţi ai unei şcoli postliceale  din domeniu. În felul acesta, ei capătă  experienţă preţioasă, dacă vor să lucreze în sistemul de sănătate.”, a spus  Alexandru Chiriţă.

Andrei Tunsu, un volutar de nădejde al asociaţiei.

WP_20160105_001Andrei Tunsu. Este unul din volutarii asociaţiei care nu lucrează în domeniul medical însă vine la SAJ Călăraşi. Are 30 de ani şi în timpul liber participă la intervenţiile echipajelor în salvarea de vieţi omeneşti. ,, Îmi place ceea ce fac şi chiar doresc să obţin o calificare în meseria de ,,asistent medical de urgenţă” ,  a mărturisit  tânărul Andrei Tunsu.  Un alt voluntar de nădejde este şi Elena Popescu care se implică foarte mult în activitatea asociaţiei şi participă, de asemenea, alături de echipajele SAJ, la intervenţiile de urgenţă.

Obiective ambiţioase în activitatea de salvare de vieţi omeneşti.

Asociaţia ,,Voluntariat pentru sănătate” îşi propune câteva obiective ambiţioase venind, astfel, mai aproape de comunitatea călărăşeană prin serviciile pe care le furnizează. ,,, Ideea înfiinţării unei astfel de asociaţii a plecat de la exemplul dat de către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti care şi-a realizat mai multe filiale în capitală şi nu numai. Asociaţia noastră funcţionează ca o organizaţie non guvernamentală cu personalitate juridică şi care îşi propune câteva obiective, menite să ducă la îmbunătăţirea serviciilor medicale de urgenţă şi de prim-ajutor în comunitatea călărăşeană. Astfel ne dorim să promovăm tehnicile de prim-ajutor în rândul populaţiei, precum şi  în  activitatea desfăşurată de către serviciile publice de urgenţă şi alţi furnizori de servicii medicale şi sociale. Avem în vedere perfecționarea pregătirii profesionale a personalului medical şi auxiliar din Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi şi nu numai, prin elaborarea de proiecte şi programe, precum  și organizarea de cursuri de instruire și perfecționare, prin formatori acreditati  şi prin centrele de formare și perfecționare acreditate.Totodată, ne dorim să proomovăm activitatea  de educatie sanitară prin mijloacele de informare în masă şi să  desfăşuram  diferite activităţi   de educaţie şi formare medicală în şcoli, şi de orientare profesională a elevilor, De asemenea, intenţionăm să cooptăm voluntari și să îi integrăm în serviciile medicale de urgență (serviciile de ambulanță, unităţi de primiri urgenţe, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă) în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu aceste instituţii. Dar, ceea ce este mai important, este faptul că membrii asociaţiei noastre vor participa la acţiuni de căutare-salvare şi vor acorda primul-ajutor persoanelor afectate de calamităţi şi dezastre naturale”, a relatat directorul Chiriţă.

 

Acţiunile umanitare, un punct important în activitatea asociaţiei

 

vizita la caminul de batrani din UnireaLa finele anului trecut, membrii asociaţiei au  realizat o primă acţiune umanitară la Căminul de bătrâni, din comuna Unirea. Aceştia au venit încărcaţi cu daruri, le-au făcut câteva analize sumare bătrânilor şi au  stat vreme de câteva ceasuri, în mijlocul lor, pentru a socializa.

,, Vrem foarte mult să demarăm o serie de acţiuni umanitare  după ce vom strânge mai multe fonduri financiare.  În felul acesta, dorim să venim în sprijinul persoanelor dezavantajate  sau a celor aflate în dificultate, în unele cazuri medicale pentru a suporta cheltuielile ne cesare unei spitalizari îndelungate  sau pentru tratamentul medicamentos. În acelaşi timp, vom asigura acordarea de   consultanţă pe probleme medicale, unor persoane fizice sau juridice.”, a mai precizat Alexandru Chiriţă .

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

IPJ Călărași/ 230 de poliţişti au acţionat, în ultimele două zile, pentru salvarea de vieţi omeneşti

mar ian. 19 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱230 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au acţionat în teren, în ultimele două zile, pentru salvarea de vieţi omeneşti şi acordarea sprijinului ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă pe drumurile publice din judeţ. Alte 140 de efective au constituit […]