Articol de presă/4751 de tablete pentru elevii călărășeni – Educația continuă!

”Investim în educația copiilor noștri” – #Călărașiul_educat
Guvernul României, prin Ministerul Educației și Cercetării, a livrat Inspectoratului Școlar Județean Călărași, în cadrul programului ”Școala de acasă”, 4.751 de tablete, în valoare de 5.541.000 de lei, pentru elevii care nu beneficiază de un dispozitiv propriu pentru cursurile online.
De marți, 10 noiembrie, a demarat livrarea acestor tablete, care au și conexiune la internet, către unitățile de învățământ, în absolut toate localitățile județului Călărași, indiferent de culoarea politică a primarului. Copiii fără dispozitive electronice pentru învățarea online nu au nevoie de politică, ci de soluții.
Ministerul Educației și Cercetării a mai alocat, pe lângă cele 4.751 de tablete, suma de 2.686.000 lei pentru achiziția de echipamente IT destinate unităților școlare din județ, printr-un alt program, ”Educația în siguranță”. Procesul de achiziție a 780 de tablete, 800 de laptopuri și 500 camere web se află în desfășurare, evaluarea ofertelor urmând să se încheie săptămâna viitoare.
Mai mult, în județul Călărași, un număr de 59 corpuri de clădiri de unități școlare au beneficiat de Programul ”Internet în școli”, prin protocolul încheiat între MEC și furnizorii de internet.
Astfel, prin programele naționale din educație, Guvernul PNL a reușit să pună bazele unei structuri sănătoase oferind șanse egale tuturor elevilor.

Material publicat la comanda Partidului Național Liberal Filiala Călărași
Executat de: SC AMG MEDIA NEWS SRL
CUI Mandatar 11200025

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Comunicat de presă – cu privire la întâlnirea convocată de prefectul Marian Stoica pe tema desfășurării campaniei electorale și a alegerilor parlamentare

mar nov. 10 , 2020
Luni, 9 noiembrie, președintele PNL Călărași Dumitru și secretarul general adjunct al filialei, Mihnea Vasiliu, au răspuns pozitiv invitației prefectului Marian Stoica, reprezentantul Guvernului în teritoriu convocând o ședință la sediul instituției, unde a fost făcut un apel la importanța desfășurării unei campanii civilizate, decente, în care să nu existe […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!