Anul acesta va fi un coşmar pentru călărăşeni, avertizează autorităţile

Print Friendly, PDF & Email

lucrariAnul 2015 va veni şi cu investiţii bune pentru municipiul Călăraşi, dar şi cu lucruri mai puţin plăcute, cum ar fi drumuri impracticabile şi oprirea apei pentru modernizarea reţelelor de canalizare.

Directorul Ecoaqua Călăraşi, Cezar Neagu, ne-a declarat că semnarea contractului ”Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și a sistemului de canalizare inclusiv stații de pompare a apei din aglomerarea Călărași”, derulat de societatea pe care o conduce, va crea un real disconfort călărăşenilor, deoarece se va lucra pe mai multe tronsoane de drum, iar apa va trebui oprită destul de des pentru schimbarea reţelelor de canalizare.

“Apelez la înţelegerea călărăşenilor, încă de pe acum, pentru că altfel nu vom putea realiza programul ambiţios pe care îl avem. Sper să atingem cele 25 de milioane de euro pe care vrem să le investim în municipiu, care înseamnă multe străzi unde se va lucra chiar şi simultan, ceea ce va duce la dispariţia unor locuri de parcare, la o circulaţie anevoiaoasă, va fi praf, noroi şi, în plus, vor fi perioade în care apa va trebui oprită. Reţelele vechi vor fi izolate  pentru a trece pe reţelele noi şi pentru că nu există posibilitatea de a izola oraşul pe zone, apa va fi oprită în întreg oraşul.”, a spus directorul Neagu.

Contractul inițial a fost semnat în anul 2011 cu ENERGOCONSTRUCȚIA Filiala București SA, dar, în urma intrării în insolvență a societății, contractul a fost reziliat în iunie 2012, după 10% realizare a stadiului fizic al acestuia. În decembrie 2014, a fost finalizată procedura de atribuire, prin care HIDROCONSTRUCTIA SA București a fost declarată firma câștigătoare. Valoarea lucrărilor contractului semnat marți, 14 ianuarie, este de 38.893.596,56 lei, fără TVA. Se vor reabilita și extinde rețele de apă, în municipiul Călărași, pe o lungime de 20,7 km și rețele de canalizare pe o lungime de 21,8 km.

Primarul Daniel Ştefan Drăgulin a făcut apel, la rândul său, la înţelegerea călărăşenilor, spunând că după ce se vor termina aceste lucrări drumurile vor fi asfaltate, acolo unde acum sunt pietruite.

Este un important moment care reprezintă încheierea unei perioade de 15 ani, în care oamenii au tot așteptat punerea in practică a acestui proiect. La această dată, proiectul ar fi trebuit să fie în exploatare, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Trebuie sa facem pariu cu noi. Cetățenii trebuie sa înțeleagă disconfortul creat, dar trebuie să avem în vedere doar motivul și finalitatea. Voi face un pariu cu mine, voi fi lângă dânșii pentru a sprijini și ajuta, precum și a urmări buna desfășurare a lucrărilor. Sunt pretențios si voi fi foarte atent la felul în care se vor desfășura aceste lucrări, fiind vorba de cel mai amplu proiect care se va desfășura anul acesta, în municipiul Călărași. Anul 2016 va putea fi atacat cu alte lucrări.”, a declarat primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

Please enter banners and links.

Next Post

Primarul Daniel Drăgulin: ,,La toamnă, Şcoala Vest va fi pusă în funcţiune

lun feb. 2 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Şcoala nr. 12 (Vest), cel mai nou edificiu şcolar, din Călăraşi, are toate şansele ca în acest an să îşi deschidă porţile pentru elevi. În cadrul unei conferinţe de presă, de săptămâna trecută, edilul Daniel Drăgulin a dat asigurări că, la toamnă , unitatea şcolară va […]