Alegeri Lehliu-Gară și Unirea/Prezența la vot în județul Călărași, la 16.50

Astăzi, în întreaga țară sunt organizate alegeri locale în 49 de unităţi administrativ-teritoriale, din 32 de judeţe.

În județul Călărași au loc alegeri în orașul Lehliu-Gară și în comuna Unirea. La Lehliu-Gară, primarul Iulian Iacomi a plecat în decembrie anul trecut în Parlamentul României, ca deputat,  iar în comuna Unirea primarul Nica Daniel a fost declarat de instanță incompatibil și a trebuit să renunțe la funcție.

Cea mai mare bătălie pentru fotoliul de primar se dă în orașul Lehliu-Gară, unde în competiție sunt înscriși fostul primar PSD, Iulian Iacomi, care a dorit să revină în funcție, fostul viceprimar, Ștefania Moga, care și-a dat demisia din PSD, după ce organizația a revenit asupra susținerii candidaturii sale, în favoarea fostului primar și candidatul PNL, Laurențiu Bănescu, aflat la a treia competiție de acest gen.

În comuna Unirea, viceprimarul care a îndeplinit și atribuția de primar interimar până la alegeri, Florian Belu (PSD) este în competiție cu o fostă primăriță a localității, Aurica Pîrlea (PNL).

Aceștia sunt principalii contracandidați, în ambele localități existând și competitori din partea PMP și ALDE.

Prezenta la vot, la ora 16.50, era următoarea:

La Lehliu-Gară –  45,22%, iar pe secții de votare prezența este:

 

La Unirea – 49,94%, iar pe secții de votare prezența este:

În total, prezența la vot în cele două localități este de 46,78%.

La nivel național, prezenta la vot, la această oră, este de doar 23,10%, dintr-un număr de 627.910 de persoane trecute pe liste, votând doar 145.308 de persoane.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Președintele PNL Călărași, Daniel Drăgulin:,,Nu am foarte mari așteptări de la aceste alegeri!"

Dum iun. 11 , 2017
Alegerile care s-au încheiat în această seară, la ora 21.00, în orașul Lehliu-Gară și comuna Unirea, nu au venit decât ca o reconfirmare a PSD-ului în fruntea celor două localități, conform declarației președintelui organizației județene, Ciprian Pandea, pentru Actualitatea de Călărași. ,,Va fi bine în ambele localități, nu ne facem […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!