AJOFM Călărași/Facilități și subvenții acordate angajatorilor

AJOFM CalarasiAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași, în baza Legii 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare,  susține financiar angajatorii care încadrează în muncă persoane provenind din următoarele categorii:

  • tineri absolventi ai unei forme de învățământ promoția 2015,
  • şomeri în vârstă de peste 45 de ani,
  • şomeri părinţi, unici susţinători ai familiilor monoparentale,
  • şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condițiie legale de pensionare,
  • persoane cu handicap.

Pentru orice persoană angajată, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din categoria celor menționate anterior, agentul economic poate beneficia de o subvenție lunară în cuantum de 500 lei, pentru o perioadă de 12 luni. Obligația angajatorului este aceea de a menține raporturile de muncă sau de serviciu cu  persoana încadrată , pentru care a beneficiat de subvenție,  pentru a perioadă de 18 luni de la data încheierii convenției cu AJOFM Călărași.

În cazul  absolvenților unei forme de învățământ,  cuantumul subvenției acordate de AJOFM Călărași diferă în funcție de studiile tânărului, ajungând la 750 lei în cazul absolvenților de studii superioare.

De asemenea, angajarea șomerilor care mai au 5 ani până la pensie prezintă avantajul că subvenția de 500 lei se oferă angajatorului până la îndeplinirea condițiilor de pensionare de către persoana încadrată, putându-se astfel acorda și pentru o perioadă de 5 ani.

 

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Please enter banners and links.

Next Post

Reţinut de poliţişti, după ce a condus băut și fără permis de conducere

mie mart. 2 , 2016
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au reţinut, la data de 29 februarie 2016, un tânăr de 27 ani, din comuna Chiselet, bănuit de comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. În fapt, în dimineaţa de 25 februarie 2016, D. Sorin a fost prins în timp ce conducea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!