AJOFM Călărași organizează 8 programe de formare profesională

cursuri calificare sÎn luna octombrie 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Călăraşi a demarat în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, un număr de 8 programe de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

 Participanții la aceste programe vor fi pregătiți în meseriile:

  • Frizer coafor manichiură pedichiură – 2 cursuri
  • Lucrător în comerț – 2 cursuri
  • Confecționer asamblor articole din textile
  • Ajutor mecanic auto
  • Comerciant vânzător mărfuri alimentare
  • Comerciant vânzător mărfuri nealimentare

Aceștia vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceștia se încadrează în muncă în perioada desfășurării acestuia.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0242.318.376, interior 105 – Compartiment formare profesională.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Află condițiile/ A început înscrierea la Festivalul Național de Muzică  Folk  “CHITARA DUNĂRII”

mie nov. 2 , 2016
Editia a IX- a a Festivalului Național de Muzică  Folk  “CHITARA DUNĂRII”, din Călărași, se va desfășura în zilele de 25, 26 și 27 noiembrie 2016. Datorită aprecierilor publicului şi colaboratorilor iubitori de muzică folk, festivalul continuă si în acest an, dorindu-se revigorarea acestui gen muzical, susţinerea şi promovarea pe […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!